Oracle Java ve Yazıcıdan Çıktı Alamama

S.a arkadaşlar. Kurumumuzda Pardus geçiş sürecini başlattık ve birbkac bilgisayarı göç ettirdik. Dys sistemi openjdk da e imzayı çalıştırmadığı için Oracle java yükledik. Dys nin içinde ki evrakları yazdır dememize rağmen işlem yapmamakta. Oracle Java uygulamasından çıktı alamıyoruz. Bunu nasıl çözebiliriz.

Oracle Java yüklemenize gerek yok hocam . Pardus te DYS için hazırlanmış uygulamalar var tıklıyorsunuz kendiliğinden kuruluyor kurulumu gayet basit. internette araştırma yaparsanız bulabilirsiniz. Birde DYS için Microsoft fontlarını sisteme yüklemeniz gerekiyor. Bulamazsanız gün içinde size yardımcı olabilirim.

Termianlden sudo apt-get install cups* komutunu çalıştırıp yeniden deneyiniz.

1 Beğeni

Hocam mscore paketini kurdum. Dysyide kurdum. Önceden openjdk ve icedtea ile akis kart çalışıyordu ama dys güncellenmiş kartı görmemeye başladı. O yüzden mecburen Oracle javayı yükledim. synaptic paketinde yer alan cups paketlerini yüklediğim zaman yazıcıdan çıktıda alabiliyorum. Şu an tek sorunum dys kaydet işlemi yaptığımda kaydetmiyor.Dosya yerini seçiyorum kaydet diyorum ama sonuç alamıyorum.

http://www.uyap.gov.tr/Uyap-Editor linkinde bulunan sürümü deneyiniz.

Hocam bu sürümü kurdum. Bunda bu hatayı almaktayım.

DYS döküman düzenleme hatası - ramazanandirici tarafından #20 linkinde ki yöntemi dener misiniz.

Hocam o buton değil de hemen sağındaki Eklerle Beraber Kaydet butonu çalışıyor. Ben kaydetme işlemi yapacaksam onu kullanıyorum. Eklerle beraber tüm yazıyı masaüstüne kaydediyor.

Yazdırma işlemi için de @Meco hocam bir kurulum paketi paylaşmıştı o paket ile kurulum yapınca imzalama da yazdırma da sorunsuz olarak çalışıyor. Onu kullanmanızı tavsiye ederim.

@arif Evet o çalışıyor hocam ama onda da düzensizlik var. Bir dosya seçiyorsun yinede home içine kaydediyor. Bu durum uyapla alakalı heralde bildirilmesi gerekiyor. @kaan hocam belirttiğiniz yöntemlede çözemedim.

@fkabakci ile ve Havelsan ile yaptığımız görüşmeler sonucunda dys de kaydet butonunun çalışmadığı teyit edilmiştir. Meb yardım masasına yazdım durumu sonucu bekliyoruz. Bu konu günlük DYS kullanımını etkilememektedir. Dys şuanda kullanılmaktadır.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.