Ortaokul bilim fuarımız için pardus kitaplarına ve malzemelere ihtiyacımız var

Bizler İstanbul Maltepe, Prof. Abdullah Türkoğlu Ortaokulu 6. ve 7. Sınıf öğrencileri olarak pardus işletim sistemini bilgisayarlarımıza kurmayı başardık. 2-3 aydır deneyimlemekteyiz.

Mayıs ayında okulumuzda düzenlenecek olan fuarda arkadaşlarımıza tanıtacağız. Kendimizi geliştirmek için pardus kitaplarına ihtiyacımız var.

Ayrıca fuarda sergileyebileceğimiz bayrak, rozet, kitapçık, afiş gibi görsel ürünlere ihtiyacımız var.

Bütçemiz kısıtlı, bu konuda bize yardımcı olabilirseniz ya da yol gösterebilirseniz çok seviniriz.

Öğretmenimizin adı Gözde Orhan,

Çok teşekkür ederiz.

6 Beğeni

Foruma hoş geldiniz!
Proje konusu olarak Pardus’u seçmiş olmanız ve Pardus’u tanıtmak için çabalıyor olmanız beni çok mutlu etti.

Basılı kitap var mı, varsa niteliği nasıl; hiç bilmiyorum. Ancak size Eğitim ve Belgeler – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM adresinden bulabileceğiniz iki tane e-kitap önereceğim.

Pardus XFCE kitabı size biraz temel bilgi verip sonrasında Pardus’un Xfce kullanıcı arayüzünü kullanmayı ayrıntılı biçimde öğretir.
LPI Sertifikasyon Kitabı ise size Pardus’u ve diğer GNU/Linux dağıtımlarını kullanmada uzmanlaşmanızı sağlayacak bilgileri öğretir.

İleri düzey bir kullanıcı olmayı hedefliyorsanız bu iki kitabı okuyarak başlayabilirsiniz bence.


Pardus’u öğrenirken özgür yazılımın ne olduğunu da öğrenmelisiniz. Bu konuyu hem birinci elden bir kaynak olan hem de çok iyi anlatan Philosophy of the GNU Project - GNU Project - Free Software Foundation sayfasındaki yazıları okuyun.


Ne yazık ki bu konuda yardımcı olabilecek durumda değilim.


Sizin yaşınızdaki gençleri Pardus konusunda hevesli görmek beni umutlandırdı. Pardus’la veya diğer özgür yazılımlarla ilgili herhangi bir sorununuz olduğunda hiç çekinmeden bu forumda sorabilirsiniz. Forumdaşlarınız olarak size elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

3 Beğeni

Merhaba, biz özgürlüğün işletim sisteminden başlayacağına inanıyoruz, pardusu kullanıcı olarak deneyimlemek istedik, kitaplar için teşekkür ediyoruz, bu kitapları okuyup kaynak olarak kullanabileceğiz, ilginize teşekkürler, desteğiniz bizi cesaretlendirdi.

3 Beğeni

Öncelikle sizi tebrik ederim, girişiminiz ve desteğiniz için. Pardus hakkında yazılan birkaç kitap var fakat bunların teminatı ve güncelliği konusunda oldukça büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Nitekim şu adresteki örnek kitap son derece eski. Kendi üniversitemin kütüphanesinde Pardus, Linux ve Unix-like OS gibi konularda tonla kitabın olduğunu kendim bakarak ve okuyarak gördüm, ancak çoğu güncellenmemiş ve içindeki bilgilerin bazıları evrensel olsa da yetersiz kalıyor. Afiş, resim, kitap veya makale gibi kaynakları temin etmeniz açısından size resmi kaynaklardan şunları önerebilirim:

Pardus görseller: Görseller – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM
Pardus Kitap ve Belgeleri: Kitaplar ve Belgeler – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM
Pardus Bilgi Bankası: https://belge.pardus.org.tr/
Pardus Gönüllüler Topluluğu: Pardus Gönüllüleri Topluluk Portalı Açıldı!

Ekstra olarak, görsellik açısından komünitenin geliştirdiği resimler için “Masaüstü Ortamları” girdisinde arama yaparak çeşitli görsellere ulaşabilirsiniz.

Başarılar.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.