Pardus 17.3 Pardus 17.4'e uçbirimden yükseltme

Herkese Merhabalar kolay gelsin arkadaşlar
Pardus 17.3 sürümünü kullanıyorum yeni sürüm yayımlandı bunun için siteden indirip kurmammı gerekir yoksa sürüm yükseltma kodu varmı upgrade ve update komutlarını denedim ama bir sonuç alamadım.
Yeni sürüm yükleyenler yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler
#Heryerde Pardus#

1 Beğeni

Pardus 17.4 Yayımlandı! linkinde belirtilen;

Not: Pardus 17, 17.1, 17.2 ve 17.3 yüklü sistemleri Pardus 17.4’e yükseltmek için aşağıdaki komutlar ile güncellemeniz yeterli olacaktır. Tekrar indirip kurulum yapmanıza gerek yoktur.

sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

kısmını uyguladığınızda, 17.4’e yükseltmiş oluyorsunuz. Bu bir ara sürümdür görünüm vb köklü değişiklikler beklemeyiniz. Sürüm notlarında yapılan değişiklikler belirtilmiştir.

Sürüm Notları

2 Beğeni

paket güncelleyici ile gelen güncellemeleri uyguladıgımızda 17 4 e yükselmiş olmuyormuyuz ?
uç birimden komutla yükseltmenin farkı nedir

Paket güncelleyici upgrade işlemi gerçekleştirir. upgrade ile dist-upgrade yapmanın arasınca kısaca şöyle bir fark vardır;

upgrade ile (apt upgrade) sisteminizde yüklü olan ve güncelleme gelen paketler yeni sürüme yükseltilir, herhangi bir paket silinmez, yeni paket eklenmez.

dist-upgrade ile (apt dist-upgrade) sisteminizde yüklü olan ve güncelleme gelen paketler yeni sürüme yükseltilir, güncel çekirdek sürümü var ise bağımlılıklar ve çekirdek yüklenir, artık gerek duyulmayan bağımlılıklar kaldırılır.

3 Beğeni

Pardus’u yeni sürümüne nasıl yükseltebilirim?

Konu aynı olduğu için buraya taşınmıştır.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.