Pardus 17.5 UYAP Doküman Editörü kurulumu hatası / e- imza

Herkese Merhaba,

Pardus 17.5 sürümü yükledim. Uyap Doküman Editörü porgramını sitesinden indirdim. İçinden cups ve editör programı çıktı. ilk önce cups ı yüklemek istedim ancak daha yeni versiyonu olduğu için kurulum olmadı. Uyap 'ı kurdum ama imzalama aşamasında sorun veriyor ve kitleniyor.
Uyap portala da usb den e- imzayla da giriş yapamadım.
Tam bir kurulum metnine ulaşamadım.
Yardımlarınızı rica ederim.

Merhaba,
iki gündür bakıyorum ancak Pardus 17.5 sürümünde uyap doküman editörü programının doğru düzgün çalıştıran ve UYAP a e-imza ile giriş yapabileceğimizi anlatan derli toplu bir kaynak bulamadım. Genelde ya sürüm sorunu ya da başka parca parca hatalar değerlendirilmiş.
Uyap’ın kendi sitesinden indirdiğim editör programı kuruluyor ancak sonrasında imzalam sırasında hata veriyor. Mobil de imzalayamıyorum.
Ayrıca uyap a girişte şifre girdikten sonra tamam giriş yapıldı diyor ama UYAP sayfasını firefox veya chrome 'da tetiklemiyor.
Pardus 'un 19.1. sürümünü de yükleyip denedim. orada da aynı sorunları aldım.
Ofisimdeki pc lere Pardus’a gecirmek gibi bir duruma yeltendim ama beceremedim sanırım. Yardımlarınızı rica ederim.

1 Beğeni

hoca pardusmeb.blogspot.com da yer alan sürümü kurun bir. Mebde de biz uyap editör kullanıyoruz. Uyap editör openjdk -8 le çalıştığı için . güncel jdklarda kaydetme sorunu oluyor. Belirttiğim adreste yer alan isoyu kurun yada Pardus Kurulum Rehberi - Google Dokümanlar yada bu adreste yer alan otomatik kurulum shell ile süreci bir deneyin.

2 Beğeni

Günaydın,

Sorunun çözümü için adalet bakanlığına çözüm ile dün mail attım.

Bu sorun direk UYAP’dan çözülene kadar böyle bir “workaround” ürettim:

  • Depo’dan openjdk-8-jre'yi ve icedtea-netx'i kurun (# apt install openjdk-8-jre ).
  • Bu linkteki dosyayı indirin (direk açmayın) https://avukat.uyap.gov.tr/uyap-giris/uyap-giris.jnlp
  • uyap-giris.jnlp’nin olduğu klasörde bu komutu çalıştırın: JAVA_HOME="/usr/lib/jvm/java-8-openjdk-amd64/" javaws uyap-giris.jnlp. İsterseniz bunun için bir masaüstü kısayolu vs de oluşturabilirsiniz.

Alternatif olarak temelli bir çözüm için /usr/share/icedtea-web/bin/javaws.sh'ın içindeki JRE= ile başlayan satırı diyezleyip altına JRE=/usr/lib/jvm/java-8-openjdk-amd64 ekleyebilirsiniz. JNLP yazılımların hepsi artık java 8 ile açılacak. JNLP Java 8 sonrası deprecate edildiğinden sorun çıkmamalı.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.