Pardus 19.1'de BCM43142 Sorunu

Pardus’u önerilerim doğrultusunda bir arkadaşın bilgisayarına kurdum. Ancak bu bilgisayarda BCM43142 numaralı kablosuz ağ bağlantısını bir türlü gerçekleştiremedim. Kablosuz ağları görmüyor. BIOS’ta wifi açma/kapama gibi bir özellik yok. Klavyede yahut bilgisayarın kenrarlarında falan da açma/kapama düğmeleri yok. Ancak kapalı imiş gibi hiçbir ağ göstermiyor. Forumdaki aynı numaralı kablosuz ağ sorunu yaşayanların cevaplarını da uyguladım ancak bir çözüm olmadı.

hocam fn f12 veya f11 dir veya fnsiz f12 veya f11 dir wifi kapatmak fakat sanırsam bu broadcom marka bir wifi alıcısı bunlarda kernel den kaynaklı genel bir sıkıntı var bende baya uğraşmıştım güncellemeleri kablo takarak yükleyin yine düzelmezse githupda aratın modüllerle ilgili genelde problemler orada bulabilirsiniz.

Selamün Aleyküm

HP dizüstü bilgisayarın win10 lisansı varmış. En sonunda onu kurdum tekrar. Onun da hp’nin sitesindeki sürücüsünü kurana kadar wifide sorun çıkardığını farkettim. 2 tane ağ görüyordu ancak çekim güçleri sıfır. Sürücüsünü kurunca normale döndü. Pardus’ta da benzer bir sorun mu çıkarıyor acaba? Belki çıkar yol bulbilmek için yardımcı olur diye yazıyorum.
Pardus’u övdüm övdüm, tekrar win yükledim, sahibine nasıl diyeceğim bakalım :((

F12 üzerinde uçuş modu var ama onunla ilgili değil.

Bluetooth’un da modelinin BCM43142 olduğunu farkettim. Bunlar bir yerlerde bir çakışma mı yaşıyor acaba?

Hocam bluetooth ve wifi tek modemdir. İsimlerinin aynı olması normal.

1 Beğeni

Aşağıdaki paylaştığım konuda bulunan çıktıları verirseniz daha net teşhis koyup yardımcı olabiliriz.
Diğer türlü söylediğimiz herşey havada kalır. Sisli yolda yürümek gibi…
Benim eski bilgisayarımda da bu karttan var. Sorunsuz internete çıkıyorum. Sizin yaşadığınız sorunun tesbiti için sisteminizin ne durumda olduğunu anlamamız gerek.

Maalesef bilgisayarı vin kurarak teslim ettim. Bu wifinin kesin çözümü bulunduktan sonra ancak o zaman bir daha ikna edebilirim. Cevaplarınız için teşekkürler.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.