Pardus 23 Tema değişimi

Arkadaşlar bu yeni PARDUS 23 ün dosya yöneticisinin ismi ne ola ki ? Thunar kurdum. Tema değişiminde thunarın pencere şekli değişiyor,ama pardus 23 ün genel dosya yöneticisinin pencere şekli değişmiyor.
Nasıl değiştirebilirim ? Ya da dosya yöneticisi ismi neyse söyler misiniz ? Kaldıracağım,thunar kullanacağım.

Gnome kullanıyorsan Nautilus, GNOME masaüstünün resmi dosya yöneticisidir. Buradaki konu ile ilgili bilgileri inceleyebilirsin.

merhaba
GNOME masaüstü ortamı kullanıyorsanız dosya yöneticisi

Nautilus


XFCE Kullanıyorsanız

Thunar


Silmek için. GNOME
sudo apt-get remove nautilus

Not: Nautilus, GNOME masaüstü ortamının temel bir bileşenidir ve onu kaldırmak, bazı GNOME işlevselliğini etkileyebilir. Bu nedenle dikkatli olun ve yalnızca Nautilus’u kaldırın eğer kesinlikle gerekliyse veya yerine başka bir dosya gezgini kullanmak istiyorsanız.


Silmek için. XFCE
sudo dpkg -r --force-all thunar
Not: Thunar, XFCE masaüstü ortamının önemli bir bileşenidir ve onu kaldırmak, XFCE işlevselliğini etkileyebilir. Bu nedenle dikkatli olun ve yalnızca Thunar’ı kaldırın eğer kesinlikle gerekliyse veya başka bir dosya gezgini kullanmak istiyorsanız.

2 Beğeni

Haklıymışsınız. Pardus 23 GNOME kullanıyorum. Nautilusu kaldırınca masaüstü simgeleri kayboldu. Ev klasörüne menüdeki kısayollardan giremez oldum. O zaman nautilusun görünümünü nasıl değiştireceğiz ? Pencere temasına nautilusun uyum sağlaması nasıl olacak ?

Size Tavsiyem İstediğiniz Bir Dosya Yöneticisini Kurmanız,Halihazırda Bulunana Nautilus’u Silmemeniz.
Ve Varsayılan Dosya Yöneticisini Nautilus Haricinde İstediğiniz ve Kurduğunuz Dosya Yöneticisi Yapmanız.

Ben XFCE masaüstü kullanıyorum. Dosya yöneticim Thunar. Fakat istediğim işlevlere sahip olmadığı için KDE masaüstü’nün Dolphin dosya yöneticisini kurdum. Varsayılan yaptım. Şu anda güzel güzel kullanıyorum. Thunarı silmedim pasif şekilde sistemde duruyor, bir zararı yok.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.