Pardus 25.0 GNOME Alpha Sürümü Yayımlandı!

Pardusu KDE ile kullanan biri olarak bu habere çok sevindim. Artık temiz kurulum yaparken XFCE indir, KDE kur, XFCE kaldır vs uğraşmayacağım :smiley:

O şekilde uğraşmanıza gerek yokki zaten. Pardus Server sürümünü kurup direk KDE yükleyebilirsiniz.

1 Beğeni

Alpha diyorsunuz ama Debian 13 kullandığı için sağlam

Pek bilgi sahibi değilim o yüzden mazur görün lütfen. Ben şimdi kontrol ettiğimde herhangi bir güncelleme sürümü görünmüyor. Sistemi mi kontrol ettiğimde görselde bulunan bilgiler mevcut

Ekran Görüntüsü - 2025-10-27 19-01-08

@Budapest ana sürüm yayınlana kadar 25 e geçiş için güncelleme gelmez, ana sürüm yayınlandıktan sonra sürüm güncellemesi gelir. İllaki kurup denemek istiyorsan alfa veya beta sürümü indirip kurman lazım. Ama sorun yaşamak istemiyorsan ana sürümü beklemen daha mantıklı.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Pardus 25.0 XFCE Alpha sürümünde pc açılışta internete bağlanıyor 3 dk sonra bağlantı kopuyor

Server sürümünün normal dağıtımdan başkaca farkları yok mu? Server sürümünü kurup KDE yükleyince aynı sonuca mı ulaşmış oluyorum tam olarak?

Genel kullanımda hiçbir farkı yok. Ve bu şekilde sadece KDE uygulamaları olduğu için karışıklıkta olmaz, temiz bir sistem olur.

1 Beğeni