Değerli Pardus geliştirici ekibi, son birkaç yıldır Python/Kivy ile boş zamanlarımda mobil uygulama geliştirdim. Buildozer son sürümün ihtiyaç duyduğu Python 3.14 sistemde olmamasından dolayı kullanamıyorum. Playstore 'a uygulama yüklemek için hedef Api seviyesinin minimum 35 olması gerekiyor. Buildozer son sürümü Python 3.14 ile 36’yı da sağlıyor.
Ben Python 3.14 sürümünü indirip kaynaktan derleyerek sanal ortam oluşturup denedim fakat bu sefer başka paketlerle uyuşmazlık problemi çıktı. Derleme işleminde hata aldım.
Dokümantasyon sayfası bağlantısını ekliyorum. Şu an Python 3.11.8 sürümünü indirip kaynaktan derleyerek oluşturduğum sanal ortamda eski buildozer sürümü ile idare ediyorum. Aşağıdaki kaynaktan anladığım kadarıyla Ubuntu 26.04’te Python 3.14 sürümü mevcut.
Anndroid apı 35 için bir karışıklık olmuş sanırım. 3.8 üzeri yeterli:
Python 3.14 derlemek yerine, mevcut çalışan sanal ortamına gittikten sonra en güncel Buildozer sürümünü doğrudan GitHub master dalından çekerek yükleyin.
İlginiz için teşekkür ederim. Siz bu ayarlarla APK derleyebiliyor musunuz bilmiyorum. Verdiğim kaynakta cython sürümünün 0.29.34 olması gerektiğini yazmış. Buildozer’in 1.5.x sürümünde cython 0.29.33 istiyordu. Ayrıca aynı kaynakta buildozer’in Python 3.10 ve sonraki sürümlerde test edildiğini söylüyor. Python 3.8-3.13 sürümlerinde Kivy kullanılabiliyor (Bkz. Kivy docs)
Şu anda zaten Python 3.11.8 ile oluşturduğum sanal ortamımda uygulama geliştirebiliyorum. Lakin playstore hedef Api düzeyinin minimum 35 olmasını şart koşuyor. Şimdilik.spec üzerindeki api parametreleri ile bunu hallediyorum. Lakin yakında playstore 36’yı şart koştuğunda Python 3.14 mecburen gerekecek.
Selamunaleyküm Hocam.
python ile çalışırken genellikle sanal ortamda çalışmak daha doğru olur. Ben projelerde çalışırken genellikle uv kullanıyorum. hem paket yönetimi kolay ve proje payşımında güvenli oluyor hem de istediğim python sürümün kullanabiliyorum.
yükledikten sonra aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz
Okulda test için kullandığım bilgisayarda ilk fırsatta deneyeceğim. Teşekkürler ilgi ve öneri için.
Gerçi Python 3.14’te de Kivy sağlıklı çalışmaz büyük ihtimal. Şimdilik kivy ve buildozer ikilisi uygun bir Python sürümünde bir araya gelene kadar 3.11’li sanal ortamımda devam edeyim en iyisi