Pardus Başlarken

Merhaba okuldaki bilgisayarda windows yüklüydü. Pardusu yükledim. USB yükleme yaptım yazdırdım daha sonra yükledim. İlk başta kurulumda sıkıntı yaşamadım ama sanırım disk bölünmede bir sıkıntı oldu. Başlangıçta açılırken ön yükleme çıkıyor. Daha sonra açılıyor. Ve pardus uygulamalar kısmında hata alıyorum. Hatada yazanı asagı yüklerim. Ne yapmam gerekiyor. USB tekrar taktım tekrar kurulum yapmak istedim ama hiçbir şey çıkmıyor. Sanırım hala windows da yüklü silinmesini istiyor musunuz diye yazı çıktığı zaman silmiştim. Ama bios ekranında windows gözüküyor. Pardus en son sürümünü yüklemiştim. Teşekkür ederim şimdiden

Sunucuya bağlanamama muhabbeti MEB interneti kaynaklı. Daha önce benim de başıma gelmişti. Bu konudaki adımlarla çözebilirsiniz:

Teşekkür ederim. İlk başlarken direk pardusun açılmaması neyden kaynaklı olabilir peki. Onunla ilgili bir bilginiz var mı ?

Sizin pardus’un nasıl açıldığını bilmiyorum ama; pardus açılmadan önce grup menüsü gelir onumu belirtmek istediniz. Birçok linux işletim sisteminde durum aynı.


Açılışta ilk burası açılıyor. Daha sonra başlangıca geçiyor. Bunun direk açılması gerekmiyor mu normalde.

Merhabalar,

Açılışta ilk buranın açılması normal herhangi bir sorun yok. Bu ekranın gelmesinin sebebi eğer birden fazla işletim sistemi kullanıyorsanız buradan seçiyorsunuz.

Bilgisayarda kurulu sistem sadece pardus olsa dahi şuandaki hali ile sistem bu şekilde başlıyor. Genelde linux işletim sistemleri bu şekilde. Bu zamana kadar denediğim işletim sistemlerinden sadece ubuntunun bilgisayarda bir işletim sistemi kurlu iken windows gibi açılıyordu diye hatırlıyorum.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.