Pardus DDE 17.5 Gerçekten Harika Değil mi Sizcede?

Bir süredir Pardus XCFE 17 yi kullanmaktayım.Pardus’u kullanışlı, güvenli ve yerli bulduğum için başlarda çok zorlanmama rağmen devam etme kararını aldım.
Tesadüfen sitede “Yan Sürümler” başlığı altındaki 17.5 DDE yi gördüm. Merak edip indirdim ve kurdum. Tek kelimeyle muhteşem Windows 10 grafikleri yanından bile geçemez ve bir okadar da kullanışlı.
Orta derece bir leptopum var i5 4.nesil U işlemci 8gb ram paylaşımlı İntel HD 4400
donma takılma herhangi bir kasma hiç bişey yok. Zaten pardusa geçtiğimden beri bilgisayarım ısınmıyor.
Fotoğrafını paylaşıyorum arkada 177 süreç çalışırken sistem boşta ram ve işlemci kullanımı

Windows 10’daki CPU nun %100 e dayanması olayları söz konusu bile değil.

Forumda bazı kullanıcılar arayüzünü dokunmatik mobil cihazlara benzetmiş ve kullanıcı alışkanlıklarını devam ettirebilmek için başlat menüsü olması gerektiğinden bahsetmiş
Deepin’de gayet isteklere göre düzenlenebiliyor Mac Os taki rıhtımı kullanmak istemezseniz görev çubuğuna çevriliyor. Masaüstünü kullanmakta sınırlama yok.


Gerçi ben rıhtımla kullanmayı tercih ediyorum.

Burada başlat simgesi Mavi iconlu “Başlatıcı” tıpkı win10daki gibi bilgisayarda yüklü uygulamaları vs. gösteriyor üstelik daha efektif ve kategorizelendirilmiş şekilde.


Ekranın sağ alt köşesinden açılan ayarlar bölümünden bilgisayarın bütün ayarlarına kısayollardan ulaşmanı mümkün buda tıpkı win10 daki ayarlar paneline benziyor ama abartmak için söylemiyorum gerçekten daha kullanışlı.

Kısacası insanlar windows10 'u beğeniyor ama daha güzeli daha kullanışlısı ve güvenlisi bence Pardus DDE Bugün işyerime leptopumu götürdüğümde herkes hayranlıkla baktı diyebilirim bence DDE yan sürüm değilde UVD yi hak eden bir sürüm olmalı hocalarım
Saygılar…

5 Beğeni

19 a geçmek isteyipte istemememin en büyük nedenlerinden biri olabilir. DDE bir kaç küçük eksiği giderilirse gnome den ve haliyle xfce den kat kat iyi olacağına eminim. Umarım yazılımcı arkadaşlar 19 serisinde mutlaka dde gibi bir ortamı da eklerler.

2 Beğeni

Gnome sürümünü denemedim ama DDE kesinlikle son kullanıcıya yakın ve kararlılığı da fena sayılmaz. Biraz esnekliği yetersiz kalıyor.

XFCE için ise artık birşey demeyeyim; “kararlı” diyorlar…

2 Beğeni

Görsel güzellik izafidir. Dolayısıyla kişiden kişiye değişir. Açıkcası ben denediğim masaüstüleri arasında sıralamam şu şekilde olur: 1.KDE 2.XFCE 3.GNOME 4.UNITY 5.DDE. Ama bir başkası için bu tam tersi olabilir. Linux un olayıda buymuş zaten beğendiğini al kullan. Gnome masaüstü deepin de daha fazla kullanılacağı kesin :slight_smile: bence 19 sürümü için doğru seçim.

2 Beğeni

DDE masaüstü ortamı Deepin OS ile hayat bulan…Gnome, DDE gibi ortamları ne kadar çok sevsemde ben hala XFCE ye yapılacak düzenlemeleri bekliyorum. Yarışma yapılmıştı çok güzel giriş ekranı icon çalışmaları ve pencere çalışmaları yapılmıştı. Sadece o çalışmalarla bile Pardus kendine özgün bir masaüstü oluşturabilir düşüncesindeyim.

2 Beğeni

Diğer masaüstlerini düşünmeyerek yazdım şuan XFCE ile DDE güncel.
Artık yoğun kullanılan window10 oldu. Ve rahat görsel arayüzü, deepin paket yükleyicisiyle ve grafikleri ile onu rahatlıkla geride bırakabilecek deepin Pardus’a geçişi dahada hızlandırabilir.
Tabiki XFCE ye diyecek lafım yok ama DDE’nin desteklenmeye devam etmesinden yanayım. Çünkü anladığım kadarıyla 19 sürümünden itibaren DDE yok.

Bende arch linuxta dde kullanıyorum screenfetch ile baktığımda özellikle ram kullanımı mükemmel dde nin

2 Beğeni

dde de benim pardusta beklediğim yazılımlardan bir tanesi bu. dde olmasa bile 19 u stabil olunca sanırım kuracağım. pardus ta bence şu an olması ve acil olan şeylerden bir tanesi de windows ortamında ki gibi başlangıç uygulamalarını kolay kapatamamak. ihtiyacımız olmayan servisleri bir kaç tıkla kapatabileceğimiz bir arayüz bence mutlaka olmalı diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Aynen,Pardus çok güzel az bellek(ram),az işlemci vb. kullanıyor.

3 Beğeni

Burada dile getirmiştik ancak pek sıcak bakılmıyor. Uyumluluk sorunu var sanırım.

3 Beğeni

DDE ile olan en büyük sıkıntılardan biride 19 versiyonunda öntanımlı olarak sadece gnome ve xfce sin olacak olması. Zaten dde olmayacaksa grafic manager gibi dde ye has programların da gelmesini beklemek abes olur. Bu nedenle her şeyden önce umarım dde yeni sürümde öntanımlı olarak bir iso çıkartılır. Kısıtlı bir ekiple kısıtlı projeler yürüttükleri için yazılımcı arkadaşlara da kızamıyorum bu nedenle umarım en mantıklısını zaten yazılımcılar mutlaka düşünüyordur. yine de bir kullanıcılı olarak yalnızca talep etme hakkımız var.
pardusun daha iyi günlerini görmek dileğiyle.

3 Beğeni

Bence Gnome arayüzü DDE’den daha iyi olacak, denemenizi tavsiye ederim. İlk zamanlar ben de sizin gibi DDE’den vazgeçemiyordum.

5 Beğeni

E
En
En İ
En İy
En İy
En İyi
En İyis
En İyisi
En İyisi P
En İyisi Pa
En İyisi Par
En İyisi Pard
En İyisi Pardu
En İyisi Pardus
En İyisi Pardu
En İyisi Pard
En İyisi Pa
En İyisi P
En İyisi
En İyis
En İyi
En İy
En İ
En
E

Emeğe saygı lütfen bir kalp atın!

8 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.