Pardus DDE synaptic kuramıyorum

apt-get install synaptic konudu konsaldan girdiğim zaman
Paket listeleri okunuyor… Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor
Durum bilgisi okunuyor… Bitti
synaptic paketi mevcut değil, ancak başka paket içerisinden işaret edilmiş.
Bu durum bu paketin kayıp, eskidiği için bırakılmış, ya da başka bir
yazılım kaynağında bulunduğu anlamına gelebilir.

E: ‘synaptic’ paketi için kurulum adayı yok
şeklinde bir hata alıyorum bununla birlikte DDE de paket yöneticisi yok dep kurulum asistanı var onunla karıstırmayın lütfen yardımlarınız için simdiden teşekkürler.

Muhtemelen root olarak kurulum yapmaya çalışıyorsun. Normal kullanıcı olarak
sudo apt-get update
sudo apt-get installl synaptic komutuyla kurulum yapabilirsin.

1 Beğeni

İlk olarak güncelleme için Pardus depolarının olmadığını gördüm ve ekledim sonra güncellemeleri yaptım konsoldan yeniden kurulum komutunu verdim ve kurulum tamamlandı bu seferde apache php7 mysql phpmyadmini kurdum ama kurulumda mysql sifre sormadı cevabını forumda buldum suan işteyim aksama deneyeceğim olmazsa xammp kurar geçerim yardımınız için teşekkürler konu çözüldü

Merhaba arkadaşlar Pardus Kurumsal 5’teki gibi bir depo bulamadım ben, acaba nereden depoya (uygulama marketi) ulaşabilirim ?

Teşekkürler…

Depo adresleri /etc/apt/sources.list aynı yerde değişmedi. Synaptic paket yöneticisi dde de yüklü olarak gelmiyor. sudo apt-get install synaptic komutu ile yükleyebilirsiniz.

2 Beğeni

Kaan hocam, bu belirttiğiniz depoya terminal üzerinden mi ulaşabileceğimiz anlamına geliyor yalnızca yoksa başlat menüsünden de aratma yardımı ile bulabilir miyiz ? Teşekkürler…

Synaptic paket yöneticisini yükledikten sonra, sistem altından Kurumsal 5’teki gibi erişebilirsiniz.

1 Beğeni

eyw Cüneyd hocam deneyeceğim, bugün Deepin denemeyi düşünüyorum Windows 10 ile dual bootta, umuyorum biraz daha görsel bir mağaza bizi karşılar da terminalle uğraşmayız. Çünkü Pardusun en büyük sorunlarından biri bu bence… :slight_smile: