Pardus Depo Yavaş

Arkadaşlar paketleri indirirken çok uzun bekliyor ve çok yavaş indiriyor. Eskiden çok hızlı indirirdi. Bir sorun mu var acaba? Herhangi bir paketten bahsediyorum. Ayrıca Pardus mağaza uygulamasındaki indirmeler de çok yavaş.

10mb/sec görüyor (ofis değil normal evden) bende sıkıntı yok internet hızınızla ilgili gibi gözüküyor.

1 Beğeni

internetimde bir sorun yok kontrol ettim. snap paketlerini indirirken hiç sıkıntı yok hızlı indiriyor.

32 mb bağlantım var ve çok düşük hızlar görüyorum ben de. pardus’u kapatıp windows’u açtığımda son hızla indirme yapabiliyorum. üstelik mint ya da elementary linux ile bu sorunu yaşamıyorum. pardus’ta sıkıntı var, haberiniz olsun. şimdilik pardus’u kaldırdım sırf bu yüzden.

Bence eskiden yavaştı şimdi daha hızlı şuana kadar hiç bir yavaşlama görmedim

Kablolu bağlanıyordum modeme. Kablosuz bağlanınca hızlandı. Nerede tuhaf bir hata beni bulur zaten. Bilgisayarım eski belki yavaş yavaş öteki tarafa göç ediyordur. :slight_smile:

İnternetimde sorun olmadığını teyit ettim. İster Synaptic üzerinden olsun ister mağaza üzerinden olsun indirmeler çok yavaş.

pardusta bunula ilgili bir sıkıntı yok kardeşim bence güvenlikle ilgili birşey bu iş yani dışarıdan gel veri süzülür yani bir protokulden geçer eğer zarar verici birşey varsa size gelmeden engelenir bence sen girdiğin indirğin şeylere bak. temelde de mint de elementary de ayını protokolü kulanıyor eğer pardus de bir soru yaşarasan aynısı mint de yaşarsın, yani protokolüler aynı. (iptables protokülü)

Beyefendi, sorun cihazınızla değil, internetinizle de değil, bilgisayarınızda kurulu olan sürücülerde olabilir.
O yüzden bizimle donanımınız ve sürücüleriniz hakkında bilgi edinmemiz için uçbirimden gerekli çıktıları paylaşmanız gerek. Bu konudaki işlemleri yapınız.

Selamün Aleyküm
Sorunu depodan indirirken mi yaşıyorsunuz?
Eğer internetin genelinde yaşıyorsanız konuda anlatılan çıktılarla Ağ kategorisinde bir konu açarsanız sorununuzu çözmemiz daha kolay olur.
Windows ve diğer Linux dağıtımlarında sorunsuz kullandığınız internetiniz Pardus’da sorun çıakrtıyorsa büyük bir ihtimal ağ kartınızın sürücüleriyle alakalıdır. Önceden bu sorunu yaşayan çok kişi olmuştu. Ama Elhamdülillah çözümü var tabii ki. :slight_smile:

1 Beğeni

Pardus’ta bununla ilgili büyük sıkıntı var. Benim baktığım site speedtest. Orada bile hızımı 1-2 mbit görüyorum. Bunun güvenlikle ne alakası var? Pardusun kendi İSO dosyasını bile indiremedim. Üstelik benzer sıkıntıyı burada bir yığın insan yaşıyor. İnternette diğer forumlarda da şikayetler var. Aynı şekilde deepin ve Ubuntuda da depolarında yavaşlık var. Elementary dışında denediklerimde bu sıkıntıyı yaşadım. Nokta… Şimdi sen ne söylersen söyle bu böyle
Linux konusunda çok tecrübeli değilim ama Windows ve diğer ağ konularında acemi değilim. Pardusu kapatıp Windowsa geçtiğimde aynı indirme ya da sitelerde yavaşlık olmuyor. Daha önce denediğim dağıtımlarda Spotify kurulumunda aşırı sürdü. Spotify repo adresinden kurdum hep. İlk defa Elementaryde aynı repo adresinde gayet hızlı indirdim.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.

ilginiz için teşekkür ederim.

Uzun ve net olmayan bir cevap yazmanıza gerek yoktu.

Sorum basit…

  1. İnternetteki yavaşlık genel mi yoksa depodan indirirken mi?
  2. Eğer genelse konuda anlatılan çıktılarla Ağ kategorisinde bir konu açın.

Tahmin ettiğim sorunsa, çözümü var.

1 Beğeni

Ben teşekkür ederim. Sorun değil.
Dediğim gibi büyük bir ihtimal sürücü sıkıntı. Ki onun da çözümü var.

konuda anlatılan çıktılarla Ağ kategorisinde bir konu açabilirseniz sorunu tesbit edebiliriz. :slight_smile:

ilk defa Pardus kurmuyorum. Önceden gayet normaldi. Şimdi orada bir sürü komut var uğraşamayacağım. Geri bildirim olarak görsünler istedim. Dikkate alıp alınmaması çok da mesele değil. Çok sıkılırsam Windows’a geçerim olur biter. Tek olası şüphe internetimle ilgili olup olmasıydı. Onu da elimine ettim. Kolay gelsin.