Öncelikli olarak Pardus Eğitim Sürümü için teşekkür ederim. Bir ihtiyaç olduğu görülmüş ve kesin bu amaçla yapılmıştır.
Yüklü gelen paketlerle ilgili küçük eleştirilerimi iletmek istiyorum.
Atom Editör
Github Atom editörün fişini çekti ve artık geliştirilmeyecek. ISO ile VS Code ve VSCodium kurulu geldiği için gelişimi durmuş bu editörü eklemeye gerek yok diye düşünüyorum.
Glade
Bir zamanlar GNOME tarafında glade ile arayüz dosyası oluşturuyorduk fakat Ağustosta yayınlanan 3.40 sürümü ile artık geliştiricisiz kaldı. Geçen zaman içinde de geliştirme işini üstlenen olmadı. Çok muhtemel yeni bir sürümü gelmeyecek. Eğitim amaçlı kullanılıyorsa fazla güvenilmemesi doğru olacaktır. Bu sebeple de sürüm ile gelmesine şahsi kanaatim gerek yoktur.
Kate
KDE tarafında ana kod düzenleme editörü olan Kate paketler arasında görünmüyor. Krita vb pek çok bağımlılık zaten kurulu iken kurulu gelmesi faydalı olabilirdi. Özellikle belirli klasörlerdeki dosyalarda arama yapma ve aramayı filtreleme özelliği pek çok editörde bulunmuyor.
Okular
KDE tarafında geliştirilen PDF görüntüleme aracı. Kendisi notlandırma konusunda GNOME ile gelen Okular’dan çok daha başarılı. Eksikliği hissedilmez ama varlığı güzel olabilirdi.
Oyunlar
GNOME ile gelen oyunların sadece 3 tanesi yüklü geliyor ve bu çok güzel bir düşünce. GNOME tarafında oyunları ana dağıtımdan ayırmak için de uğraşılıyor.
İyi çalışmalar.