Pardus Gnome yükleme öncesi ve sonrası hatalar alıyorum, yükleniyor ama masaüstüne geçmiyorum

Merhabalar,
Ben bilgisayarıma Pardus Gnome son sürümü yüklemek istedim. Sistemim Windows 10’du. Sitedeki program aracılığıyla USB belleğe yazdım. 16GB SanDisk bellek. Sanırım UEFI BIOS’a sahip bilgisayarım. USB’den boot edip başlayınca bilgisayar açılırken anlık olarak bir hata listesi görünüyor daha sonra kurulum menüsü geliyor. İşletim sistemini kuruyorum. Diske yardımcı ile kuruyorum sistemi, hiçbir şey ayarlamaya ihtiyaç duymadan. Tamamına kurulum gerçekleşiyor. GRUB da kuruluyor. Yeniden başlatılacağı için USB’yi çıkarın diyor, çıkarıyorum. Akabinde bilgisayarım yeniden başlıyor, menü geliyor, GRUB menüsü galiba bu, buradan sonra masaüstüne geçmem gerekli. Kısacası masaüstüne giriş yapmıyor. Pardus logosu çıkıp kayboluyor anlık olarak. Sonra tekrar bir hata listesi. Videosunu da çektim aslında. İnternetten de çok video izledim hatamı bulamıyorum. Acaba USB’ye yazarken mi sıkıntı oldu? Nereden baksanız 20’ye yakın denemem oldu, yüklendi ama açılmıyor. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Selamünaleyküm
hata ekranın fotoğrafını paylaşabilir misiniz? eğer siyah ekranda ise belki karnel güncellemesi ile gidebilir

Aleyküm selam, fotoğraf paylaştım onay bekleniyor.aslında siyah ekran çıkıyor sol üsttede çizgi var yanıp sönen ama yazı yazamıyorum.grup ekranın da birtek yazı yazma imkanı sunuyor.bilgisayarım şimdilik kitap ayracı olmuş durumda.etrafta internet kafe falan da yok kaldım böyle.

Screenshot_20210304-015251_Gallery Screenshot_20210304-015725_Gallery

Screenshot_20210304-013504_Gallery Screenshot_20210304-013447_Gallery

Screenshot_20210304-015251_Gallery

Hocam canlıya girmeden birde grafik arayüz ile kurmayı denediniz mi? Pardus 19.5 Xfce Backports sürümünü ben öyle kurdum.

1 Beğeni

Ctrl + Alt + F1 tuşlarına bastığınızda bir oturum açma kısmı geliyor mu?

Bilgisayarın yanına gidince deneyeceğim, inşaallah olur.linux tecrübem yok yeniyim.

Grafik arayüz ile de denedim,kur ile de denedim aynı şey oluyor, maalesef oturum açılmıyor.canlı dediğiniz masaüstü ise Windows artık yok bende.diskin tamamını seçmiştim çünkü abi.

Hocam şuraya bakabilirsiniz herhalde acpi ile alakalı bir sorun var

Bios Uefi ise: diskin gpt olması lazım. disk mbr ise biostan Sata Mode kısmında ide yerine Ahcı olmalı.

Eğer boot mode seçeneğinde legacy varsa aşağıdaki ayarları yapmalısın.
legacyi enable
launch csm yi enable
uefiyi disable
fastbootı disable
secure bootu disable

Başka bir bilgisayar yardımıyla yeni bir usb belleğe gpt ve uefi seçenekleriyle iso dosyasını yazdırdım. secure bootu disable ,legacy disable svm disable olarak kurulum yaptım.başında ve sonrasında resimlerde ki gibi aynı hataları gördüm.farklı olarak yanıp sönen çizgi yi bekledim hemde çok, sonra usb belleği tekrar takınca bir süre sonra komut satırı geldi ilk kez.Screenshot_20210305-183320_Samsung capture

Komut satırına erişiminiz olabilmesi güzel. Kernel yükseltmeyi deneyin bence.

1 Beğeni

Evet galiba sorun kernel ile ilgili. Okurken gördüm ryzen 5 işlemcili birinde daha olmuş.Umarım çözerim.Hepinize verdiğiniz destek ve ilgilerinizden ötürü teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.:hugs:

Olmadı maalesef,gerekli komutları yapıyorum ama internet bağlantısı olmadığı için olmuyor,indirme işlemi yapılmıyor.Bu kerneli Usb ile yükseltemiyor muyum? Listeden adresi usb olarak gösteremez miyim acaba? Pardus kullanmak istiyorum.Çok denedim olmadı.:pleading_face:

burdan backport versiyonunu indirip başka bilgisayadan usb ye yükleme imkanınız var mı
olmassa hazır usbeden canlıda açıp başka usbye yazabilirsiniz

1 Beğeni

Bir de bu şekilde deneyeyim, teşekkür ederim.:+1:

Şu anda Pardus 19.5 Backports yüklü bilgisayarım ile yazıyorum.Çok mutlu oldum teşekkür ederim.Hiç bir sorun ile karşılaşmadan yükleme başarılı oldu elhamdülillah. :grinning:

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.