Pardus Hakkında Bir Kaç Sorum Var

Merhaba ,
bir kaç konu aklıma takıldı sormak istedim ;

  • pardus bildiğim kadarıyla debian tabanlı , mesela Linux mint veya ubuntuda açıp da pardusta yukleyemeyeceğim bir uygulama olur mu ? Matlab ın l,nux versiyonu var bu versiyonu minte yüklemek le pardusa yüklemek arasında bir fark var mıdır ?
    -arayüzün xfce olması biraz eski bir görünüm versede belki 1 2 saatlik ugras ile arayüzün cehresinin tamamen değişmesi muhtemel değil mi ? mac os görünümü vermek vs kasteddim linux mint te de bir ara bir youtube videosunu izleyerek bunu yapmıstım .
    -bu forumun bir apk tarzı uygulaması vardı hatırlıyorum su an o apk ya nereden ulasabilirim
3 Beğeni

Apk dediğinizi tarayıcıdan foruma girince sağ üstteki üç noktadan ana ekrana ekle diye bir seçenek olmalı. Oradan ekleniyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Diğer sorular için:
Pardus’a kurulabilmesi için bırakın Debian tabanlıyı, Linux için uyumlu olması yeterli. Tabi yazılımın kodlarının açık olması da önemli (açık kaynak kodlu).

Şöyle bir not da veriyim: bazen bağımlılık sorunlarından dolayı bir dağıtıma kurulan bir şey başka bir dağıtıma kurulamayabiliyor. Uygun bağımlılığı indirmek sorunu çözüyor (muhtemelen bütün depolarda vardır zaten ama bazen son sürüm o anda bulunamayabiliyor).

XFCE’de dediğiniz şeyi yapabilirsiniz. Ayrıca Pardus XFCE’nin kötü göründüğünü düşünmüyorum pek. Masaüstü ortamlarının çoğunda özelliştemeyi büyük ölçekte yapabilirsiniz zaten. Bazıları çok ince ayarları da koyuyor (KDE gibi), zevkinize göre seçebilirsiniz.
Açıkçası ben masaüstünde XFCE, dizüstülerde ise Gnome tercih ediyorum şu anlık.

3 Beğeni

Selamunaleyküm

genellik pek olmaz nadiren bazı bağımlılıklar eksik olabiliyor o zaman sıkıntı olabilir ama genel olarak pek bir şey farketmiyor bir de ppa kullanımı var bu ubuntu ve alt türevlerinde çalışırken pardusta bazen sıkıntı olabiliyor

muhtemel ama xfce çok fazla özelleştirme seçeneği olmuyor gene de mümkün
mesela

burada arch tabanlı bir sitem kullanılmış bazı yerler aynı olmayabilir
(özelleştirme için pardusta kdeye bakabilirisiniz yüklemesi uzun sürüyor dosya boyutlarından dolayı ama sonrası ba güzel olabiliyor)

direk apk var mı hiç bilmiyorum ama web app ile hem telefonda hem de bilgisayarda kullanabilirsiniz
bilgisayarda sudo apt install webapp-manager bununla istediğiniz tarayıcıyı kullanbiliriniz
telefonda zaten firefoxta 3 noktada çıkıyo diye hatırlıyorum

5 Beğeni

Herhangi bir Pardus sürümüyle yapabilirsiniz. Pardus’un Xfce veya GNOME sürümlerini kurduktan sonra ikinci masaüstü ortamı olarak da kurabilirsiniz, sunucu sürümünün üstüne KDE kurup daha temiz bir kurulum da yapabilirsiniz.

1 Beğeni

aleykumselam hocam
kde den kastınız arayüz olarak xfce pardus yukledi,kten sonra depodaan kde arayüzünü yüklemek değil mi ?

vidyoda sadece arc kullanılmış

bunu daha çok tavsiye ederim şu an pardus sunucudan kurmuş olarak kulanıyorum ama önceden xfce yaninda kurmuştum pek bir şey farketmiyor sadece fazladan yer kaplıyor bir de kde kurdukan sonra pardus uygulamalarını da ayriyetten kurmak gerekiyor bir tek yazılm merkezi için ayriyetten

yüklenmesi gerekiyor

1 Beğeni

Merhaba, kast ettiğiniz linux mint,debain vs hepsi Linux çekirdeği kullanır ve Linux çekirdeği kullanan dağıtımlarda istediğin programı kurabilirsin(diğer linux dağıtımlarındaki) ve MACOS görünümü kazandırmakta kolay gerekli dosyaları indirdikten sonra dosyaları /usr/share/theme dizinine kopyalayınız,mouse iconu için ise /usr/share/icons dizinine atmalısınız.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.