Pardus milli eğitimle uyumlu mu

okulda kullandığımız bilgisayarlara pardus kurmak istiyorum ama kiminle konuşsam verim alamazsın düzgün çalışmıyor dediler acaba haklılar mı yardımcı olur musunuz bana bu konuda kurmalı mıyım bilgisayarıma pardus ?

3 Beğeni

Kimseyi dinlemeyin ve kurun. Pardus çok kararlı bir işletim sistemi. Donanımınızla ilgili sorun yaşamıyorsanız, düzgün çalışmama durumu yok denecek kadar az.
Verim almanız sizinle ilgili. Eğer Windows kopyası bir sistem bekliyorsanız hiç denemeyin. Her sistemin kendine özgü kolaylıkları ve zorlukları vardır. Pardus’a alıştıktan sonra uygulama kurup kaldırmak, internette güvenle gezmek, çalışma alanları kullanmak, sistemde ince ayar yapmak, kişiselleştirmek gibi konuların Pardus’ta daha rahat olduğunu göreceksiniz.
MEB ağına bağlanmak için gerekli sertifikaların kurulumu ve e-imza kurulumu için forumda anlatımlar var.

Pardus kurarken ve kullanırken yaşadığınız sorunları çekinmeden paylaşın. Topluluk olarak yardım etmeye çalışırız.

4 Beğeni

Ben kullanıyorum sorun yok nasıl uyumsuz olur
19-4 kurun sonra alttaki linke git
pardusmebblogspotcom
buradaki PARDUS DYS paketi kurun sorun olmaz

2 Beğeni

EBA/eba-okul-10.5-amd64.iso/download
ayrıca okullar için linux kullanabilirsiniz
aylinux kullanabilirsiniz
http://aylinux.kripto.com.tr/?dizinismi=isolar
bunlar okullar için ve her ikisinde de DYS kurulu geliyor

burda bi hocamızın akıllı tahtalar için geliştirdiği bazı uygulamalar var fatih kalem benzeri veya kilit uygulması gibi mesela

2 Beğeni

Teşekkürler sayın hocalarım aklımdaki soru işaretlerini giderdiniz yarın okula gidip denmeye başlayacağım. deneyimlerim buradan paylaşmayı düşünüyorum teşekkürler tekrar.

1 Beğeni

Ben 2 yıl once ogretmenler odasindaki bilgisayara kurmuştum donanimsal yonden herhangi bir sorunla karsilasmadim, sadece arkadaslarin önyargilari ile karşılaştım iki bilgisayar vardi digerini windows10 kurulu idi onlar windows kullaniyorlardi bende pardus kulaniyordum.
Yazici sorunu ile karsilasirsaniz: Pardus Yazıcı Sorunu Çözümü ve Driver Yükleme - YouTube video isinizi görür.

1 Beğeni

Aslında denemek için sanal bilgisayar şeklinde kurdum ama kurduktan sonra internete girerken bağlanırken güvenlik sorunu ile karşılaştım. Sayfa güvenilir değil şeklinde uyarı aldım her seferinde neden acaba çözüm önerecek var mı ?

Sanal makinenin kurulu olduğu bilgisayar okulun internetine bağlıysa şunu bir deneyin:

1 Beğeni

Ülkemiz maalesef okuma özürlü,
Araştırma cahili. Çünkü Google da arama yapıp ilk sonucu değerlendirmeyi araştırma yaptım sanıyor.

Lütfen buradan Pardus geliştirme ekibine sesleniyorum.

Bir topluluk kuralım. İnsanlara, okullara, üniversitelere, resmi kurumlara, hatta en önemlisi özel şirketlere reklamlar ve tanıtımlar yapalım.

Sizler önünü açın ben bu işe gönüllü talip bile olurum. Ben birçok özel sektörde farklı şehirlerde çalıştım. Bir çok bilgi işlem departmanları ile iş amaçlı görüşmelerde bulundum. Her gördüğüm kişilerle bu tür sohbetlerde bulundum. İnsanımız maalesef bu konuyu hafife alıyor. Microsoft ve türevlerine çok fazla paralar ödeniyor. Birçok şirket sadece tarayıcı kullanıyor ve tonlarca OS lisans bedeli için para akıtıyor.

Bütün bunları anlatalım. Hatta televizyonlarda reklamlar yapılsın.
Açıkçası Pardus’un şuan ki kullanıcı sayısı beni tatmin etmiyor.
Pardus şuan çok daha fazla bir yerde olmayı hak ediyor.

5 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.