Pardus Ne Kadar Güvenli

Merhaba Bugün Bilgisayarıma Pardus 2017 Yükledim.
Öğrenmem Gereken Pardus’a İnternet Sitelerinden veya Usb Bellekten Virüs Keylogger Malware Gibi Zararlı Yazılımlar Biz Farkında Olmadan Yüklenebilirmi. (Windowsta Antivirüs Yazılımı Yoksa Durum Böyle)
Bankacılık İşlemlerimizi Gönül Rahatlığıyla Yapabilirmiyiz.

Hocam bence öncelikle Linux sistemleri incelemenizde fayda var diye düşünüyorum. Pardus ta bir Linux dağıtımıdır. Debian tabanlıdır. Linux ve Debian hakkında yeterli bilgiye sahip olduktan sonra sorunuzun cevabını bulmuş olacaksınız. Bizler yine de herkes tarafından şehir efsanesine dönüşmüş gibi görünen fakat efsane değil gerçek olan bir şeyi üşenmeden her sorulduğunda söylemekten kaçmıyoruz. O yüzden yeniden söylüyorum ben buradan. Evet! Linux işletim sistemlerine virüs giremez. Çünkü kullanıcı ve root ayrı ayrı modüler olarak işlem görür. Linux parçalı çalışan değişik bir sistemdir. O yüzden virüs olsa bile siz root şifresi ile virüsü içeri sokmadığınız sürece içeri giremez. Bahçenizde çay içirebilirsiniz. Ama evin anahtarı sizde. O windows gibi bacadan gireyim diye düşünür ama Linux’ın bacası da kapalıdır. Yani mümkün değil içeri girmesi. Bilmem anlatabildim mi? Pardus’u gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Korkmayın. Hiç bir şey olmaz. Emin olun Windows’tan kat kat daha güvenlidir. Hayırlı olsun bu arada. Umarım 17 sürümünü beğenirsiniz. Ben şahsım adına çok beğendim.

4 Beğeni

Merhaba;
“Musa Ortagedik” arkadaşımızın ifade ettiği doğrulara 1-2 ek şöyle olabilir.

  1. Linux’un az kullanılıyor olması virüs yazarlarının iştihasını kabartmıyor.
  2. Dağıtım mimarisi çok önemli bir müsebbib. Windows a uygulamalar bir depodan değil haricen internetten indirilerek veya cd,dvd gibi harici kaynaklardan kuruluyor. Mesela; Debianın yeni sürüm çıkarması 2 yıl kadar sürüyor. Bu arada hem kod hataları test ediliyor, hem de depoya alınacak uygulamalar gerekli testten geçmiş oluyor.
    3.Açık kaynak uygulamaların yaygın olması da ayrı bir güvenlik unsuru sayılıyor. Arka kapı, virüs vs. nin barınması çok düşük bir ihtimal… Hele de çok kullanılan uygulamalar bir sürü nazardan süzülüp depoya giriyor.

Selamlar.

1 Beğeni

İlginiz İçin Çok Teşekkür Ederim Pardus İhtiyacım Olan Herşeyi Karşılıyor, Güvenli Olması Benim İçin Dahada Önemli, Belli Başlı Programların Kurulu Olarak Gelmeside Çok Güzel
Yeni Başliyacak Olanların Gönül Rahatlığıyla Kullanmasını Tavsiye Ederim

Sizin gibi projeye destek veren kullanıcıları kazanmak bizim için bir mutluluk aileye hoş geldiniz. Pardus 17’den mutsuz olmanız ihtimali çok düşük. Tavsiye olarak da çevrenizi kullanırsanız çok memnun kalırız. Bizler teşekkür ederiz.

Kodu herkese açık mı? Bilgilerim bir yerlere rapor olarak gönderiliyor mu? İçerisinde dahili casusluk kodu barındırmadığını nasıl bilebiliriz, yeni başlayan birini aydınaltabilecek bir yazı ya da makale var mı?

2 Beğeni

Yunus Emre bey, verdiğiniz adresi inceledim ama anlayamadım, son kullanıcının anlayabileceği şekilde, bu dağıtımı gönül rahatlığıyla kullanabilirmiyiz, içerisinde kaynak kodunda casus yazılım bulundurma şansı var mı örneğin

Merhaba @QuiesAnteTempestatem bey, Hem son kullanıcıyım diyorsunuz, hem de kaynak kodunda şu var mı diosunuz ahanda verdim adresi, özet istiyorsanız; gerçekten güvenli.

Saygılarımla.

4 Beğeni