Pardus Touchpad bazen çalışmıyor

İyi günler. Bir sorunum var belki yardımcı olabilirsiniz:
pardus mağaza sorunu kendi kendine düzeldi. Bİri düzeltti sanırım. Düzeltene teşekkür ediyorum

Dizüstü bilgisayarımın markası Asus TP200S hem dokunmatik ekranı var. Bazen piyango gibi ya touchpad ya da dokunmatik ekran çalışmıyor. Yeniden başlatılınca düzeliyor(touchpad çalışıyor). Bazen ikisi birden çalışıyor. Ama dediğim gibi her 3 başlatmadan 1’inde mutlaka touchpad görülmemiş oluyor. Henüz yeni askıya alıp girdim sorun düzeldi. Çok mühim bi sorun değil zaten ama istikrarlı çalışsaydı güzel olurdu.

Araştırdım biraz
https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=925379
Sorunu iki fare giriş aygıtının bir şekilde çatışması olarak yorumladım.

2 Beğeni

evet hocam onu ayarlardan düzeltirseniz sorun kalmaz diye tahmin ediyorum bu ayarları bir kurcalayın:

bendeki dokunmatik yüzeyden kasıt touchpad sizde nasıl çıkar bilmiyorumaygıtlar ve ekran ayarşarına da bir bakın isterseniz.

1 Beğeni

Oraya girmiştim. Etkin gözüküyor. Dokunmatik ekran za667bsh bilmemne yazıyor. Etkin diyor. Asus Touchpad diyor etkin diyor. Tekrar tekrar kontrol ettim klavye kısayolu da normalde işe yarar. Ama benim dediğim sorunda askıya almadan ya da yeniden başlatmadan düzelmiyor. Yani demek istediğim bu Bir Bug glich Adina ne.dersen artık. Çünkü var diyor ama çalışmıyor.

Kernel da driver support yoktur belki isterseniz güncel bir kernel ekleyin mevcut kernelikaldırmayın ama eklediğiniz güncel kernel ile sistemi başlatıpdeneyin bir de

1 Beğeni

1)Touchpad ı görüyor olmasına rağmen kernel’in driver support olmama ihtimali var mıdır cidden? Laptop modeli 2015 4 yıllık laptop yani Kernel ile uğraşmak istemiyorum da hata mesajı falan çıkar bir de onlunla uğraşmak istemiyorum. Sorunun Kernel’den kaynaklandığından emin olmak istiyorum. Sorunun kaynağından emin olduktan sonra her türlü uğraşırım ben. Ekranda şöyle gözüküyor. Altta ekran görüntüsü aldım. Touchpad çalışmıyorken de çalışıyorken de ayarlarda bu kısma girdim. Sürücüyü gördüğünden emin olmak için. Bir daha ki sefere çalışmazsa şu konuda donanımı gösteren komutu girip bakacağım : Ağ / Internet / Network ile İlgili Sorularda Verilmesi Gereken Çıktılar sonra ubuntu forumlarına bakarım artık. Gene de sağ olun. Bu tarz spesifik sorunların çözümü genelde yine tekil kullanıcıya bakıyor zaten. :slight_smile:
.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.