Pardus Üzerinden Format USB Hazırlama

Selamun Aleyküm. Bir yakınımın bilgisayarına format atmam gerekiyor. Windows 10 atıcam.

Sorunum şu piw kullanarak bırakın Windows’u, Pardus için dahi USB hazırlanıamıyor. Ayrıca multibootusb programınıda kullandım ama biçare. Dün keşfettim WoeUSB ve WinUSB programlarını bilgisayara kurdum ancak ne uygulamalar menüsünde ne de usr/share/applications konumuda gözükmüyorlar.

Şu anda kullandığım Pardus 17.4 bilgisayarımda nasıl UEFİ formatlık USB hazırlarım.

1 Beğeni

Hazırlanıyor @YusufHoca nasıl yapamıyorsunuz biz de bunu anlamıyoruz.
Şu piw dediğinizini bir inceleyin bakalım Kalıp dosyası yazıcı program - Yunusemre tarafından #3
Biraz emeğe saygı gösterin.
10larca çözüm sunuluyor size her seferinde cevabınız “anlamadım, anlayacağım şekilde anlatırmısınız” cevabı dönüyorsunuz, tüm konuların uzayıp gitmesinin sebebini biraz düşünmeniz gerektiğini düşünüyorum.

2 Beğeni

Bu arkadaşın uygunsuz kayıtlı mesajları ve cevapları bende de kayıtlı, prosedür belliyse Cüneyt hocam, gerekli yaptırımları uygulayın kullanıcının hesabı üzerinde. Ben şahsi olarak yazılanları dikkate almıyorum.

Valaha anlamıyorum :joy: . Benim amacım projenize zarar vermek değil. Hatta destek olmak. Şu ana kadar 15 bilgisayarı 2 Akıllı tahtayı pardus yaptım. Ancak linüx üzerindeki bilgisizliğimiz yüzünden en ufak hataları dahi çözemiyoruz. Mesela piw üzerinden. Kullanımı cidden çok basit ve güzel ancak isoyu ve flashı seçiyorum kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayara takıyorum ve bilgisayar flashı görmüyor. Ben bunu 3 ayrı flashta 4 ayrı bilgisayarda denedim sonuç aynı.

Böyle bir şey mümkün değil, sadece sizden geliyor, şuan 20 bin e yakın aktif Pardus kullanıcısı var bunun 4 te biri bile olsa usb den kurmuştur (en kötü ihtimalle). Ve bizim resmi olarak yayınladğımız kurulum senaryolarının hepsi PIW içermektedir.

Bir de bu kadar rahat davranabilmeniz sizin avantajınıza, normalde istediğiniz OS cağrı merkezi, yardım merkezi ile çalışın hepsi kullanıcı hatası diye döner…

Tamam ozaman. Kusura bakmayın. Bu kadar rahatsızlık verdiğim içinde kusura bakmayın. Pardus kullanmaya devam edeceğim ancak sorunlarımı başka şekilde çözmeye çalışırım foruma daha fazla rahatsızlık vermem. Ne diyebilirim ki?

İsterseniz konuyuda kapatabilirsiniz konu dışına çok fazla çıkıldı.

Rahatsızlık verdiğinizi, yardımcı olunmayacağını belirtmiyoruz;
sorun kullandığınız kelimelerden kaynaklanıyor @YusufHoca

Şöyle bir link var tüm forum kullanıcılarının incelemesi gerektiğini düşünüyorum;
http://docs.comu.edu.tr/howto/smart-questions-asking.html#smart-questions-chooseforum

1 Beğeni