Pardus'a (21.0) Fireworks kurulumu nasıl yapabilirim?

ÖNCELİKLE BEN:
Merhabalar! Ben genel olarak windows kullanıcısıyım. Ama derslerim gereği ( meslek lisesi 11.sınıf) Pardus yüklemem gerekiyordu. Part time olarak bir bilgisayarcıda çalıştığım için rahatlıkla kurabildim kendi başıma. Fakat ilk deneyimim olacak. Duyumlarıma göre Pardus’a bir şey indirmek zormuş (.exe vb. dosyalarnın açılmadığından) fakat buna rağmen wine adlı bir program sayesinde 3 5 de olsa çalıştığını duydum. Kendi bilgisayarımda şuan var mı yok mu onu bile bilemiyorum.

ASIL KONU:
Bana daha iyi yardımcı olabilmeniz için öncelikle kendimi tanıttım. Şimdi sorum ektedir:

  • Pardus’a (21.0) nasıl Adobe Fireworks kurabilirim?

Pardus’a dahi hiç bir bilgim yok. Bu sistemde kendimi geliştirmek istiyorum. Bana en açık şekilde anlatabilirseniz çok teşekkür ederim.

BANA NASIL ANLATABİLİRSİNİZ?
Şu sıralar okulumdan dolayı bu foruma pek fazla giremeyebilirim. Yani cevaplarınızı görme olsalığım %50 - 60 civarı. Bana dilerseniz Instagram üzerinden de ulaşabilir, ordan yardımcı olabilirsiniz.

Instagram: feyczz.exe

Şimdiden yardımcı olan kişi ya da kişilere saygı ve sevgilerimle teşekkürler.

1 Beğeni

Pardus’a hoş geldiniz!

Aslında zor değil. *.exe dosyaları Windows çalıştırılabilir dosyaları olduğundan dolayı Windows dışında çalışmazlar. Zamanla göreceksiniz ki birçok yazılımın ya yerel desteği var ya da çok yakın nitelikte alternatifleri var. Bunları kurmak da Pardus’ta birkaç tıklamayla yapılabilen şeyler. Depolardaki yazılım çeşitliliği oldukça iyi, bunun yanında yazılım merkezinde de iyi bir çeşitlilik var. Depoda olmayan yazılımların DEB paketi varsa Pardus Paket Kurucu ile hızlı ve kolayca kurulum yapabiliyorsunuz.

Microsoft, Adobe ve bazı oyun şirketlerinin yazılımları dışında *.exe dosyalarına neredeyse hiç ihtiyacınız olmayacak. Onların da öncelikle alternatiflerini denemenizi öneririm. Alternatifler ihtiyacınızı tam karşılamazsa Wine yardımıyla Windows uygulamalarını kurmayı deneyin.

Sorun yaşadığınız veya anlamadığınız şeyleri forumda sormaktan çekinmeyin. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırız.


Fireworks programını bilmiyorum. O yüzden size yalnızca birkaç bağlantı verebilirim:

https://alternativeto.net/software/adobe-fireworks/?license=opensource&platform=linux

Wine kurulumu için de forumda şöyle bir konu buldum:

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.