Pardusa Göç Hareketini Başlatmak

Konya’dayım. Pardus’a göç yapan Antalya, Ordu, Bolu gibi illeri duydukça çok heyecanlanıyorum. Ancak öncülük edecek kurumları harekete geçirmek gerekiyor. Nasıl başlamak gerekir, kime yazmalıyım bu işin faydalarını? Okul müdürünü ikna edebilirim ama sonrasında bilgisayar öğretmeni olmadığım için çok zamanım yok sorunlarla uğraşmaya. Bu nedenle kurumsal destek gerekiyor, eğitimler verilmeli. Faydasına herkes inanmalı. Yol gösterirseniz memnun olurum. Bu konuyu gündem ederek geçiş sürecine katkı vermeye hazırım. Kendi okulumda kurulumları da yapabilirim ancak destek olursa daha kolay olur.

9 Beğeni

Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Memde göç işlemine başladık. Canon yazıcı tanıtımında (şimdilik çözdük) ve dysde evrakları tekil kaydememe sorunu dışında bir sorun yok. Bizim müdürümüz bu sürece çok destek veriyor. Yukardan ciddi bir destek verilmezse bu göç süreci başarısız olur. Windowsta yapamadığı birşeyi ben windowstayken yapıyordum diyip işin içinden çıkmaya çalışıyorlar. Dönüşüme direnç gösteren veya dönüşüme ayak direyen yada bunu kendine görev edinmiş kişilerde türemekte. Tüm bunları personele sağlanan destek ile çözmeye çalışıyoruz. Dönüşüm gerçekleştikten sonra alışma süreci başlayacak ondan sonra işlerimiz çok kolay olacaktır.
Öncelikle alışkanlıklara uygun bir şekilde bilgisayarı hazirlamak gerekiyor.
Libre Office yazım denetim programlarını kurup libre writer da doc olarak kaydet diyorum.
Kesinlikle Chrome yüklüyorum.
Mscorefonts yükleyerek fontları alışkanlıklara göre ayarlıyorum.
Bir buçuk aydır. İlçe müdürü ve şube müdürleri kullanmakta ve ciddi bir sorunla karşılaşılmadı.

10 Beğeni

Tübitak"da Şenol Bey var yardımcı olur.Pardus ile DYS sorunu yok ben kullanıyorum.Ofi ile artık TİMES NEW kullanma mecburiyeti yok 2015 deki yazışma usullerine göre en son Windows da yapılıp da Pardus da yapılmayan bir işlem yok.

2 Beğeni

İlginiz için teşekkür ederim. Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü içinde bu harekete öncülük eden, müdürü bu konuda ikna eden birileri olmuştur elbette. Ben nasıl başlamalıyım, bilmiyorum. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çeşitli tavsiye yazıları gönderiliyorsa da ben görmedim. Bu geçiş sürecini özendirecek açıklamalar yapılması faydalı olur düşüncesindeyim.

1 Beğeni

Pardus, DYS kurulumları yapılmış bir versiyon ya da yükleme paketi ile sunulursa okullar için cazip hale gelebilir.

1 Beğeni

meb pardusu zorunlu kilmadigi surece okullarda pardus kullanmak zor,okullarda cok fazla yabanci hayrani ogretmenler var,ugrasmak zor onlarla
*mesela okulda whatsap grubu yerine bip grubu kuralim dedim,yabanci meraklilar hemen itiraz etti

5 Beğeni

Sayın Kadir YÜKSELCİ
Pardus veya özgür yazılım dönüşümleri kapsamlı bir proje dahilinde yapılmalıdır.Dönüşüm sonrasında devamlılık sağlanması projenin başarısının en önemli sürecidir.İlk aşama aşağıda paylaşmış olduğum link üzerinden başvuru yapılması sonrasında ilgili arkadaşlar geri dönüş yapacaktır.

Saygılarımla…

Pardus Dönüşüm Başvuru Formu
https://www.pardus.org.tr/donusum/

3 Beğeni

@pardus44 Hocam tek dosya kaydetme işini çözebildiniz mi?

1 Beğeni

MEB il ve ilçe müdürlükleri için DYS kurulmuş olup gerekli ayarları yapılmış bir PARDUS imajı yayınlanıp sunulursa bence göç çok hızlı ve başarılı olacaktır. Aynısı diğer devlet kurumları içinde geçerli…

4 Beğeni

Dokümantasyon konusunda sıkıntı var. Güzel ve açıklayıcı dokümanlar oluşturmamız gerekiyor. Kamu için şu anda olmazsa olmaz tek kıstas elektronik belge yönetimi sistemleri. Bununla ilgili bir forum başlığı bile açılabilir.

İkincisi başarı hikayeleri. Birçok kurum kendi imkanları ile dönüşüm yapıyor. Örneğin biz ilçe millî eğitim olarak yapıyoruz. Başarı hikâyeleri bölümünde tecrübelerimizi aktarabilir geçiş yapmayı düşünen kurumlara cesaret verebilir bilgi paylasabiliriz. Ama bu bölümde süre sınırı olmamalıdır.

3 Beğeni

https://drive.google.com/file/d/1agYbO83PqvzogERLnJGR2XEOqv3wLocp/view?fbclid=IwAR0G-DlAuO_XV5IHFotG6FTPGQJfl8vb-Sb3lhuTgscnM8Bq5Mx61lL_K78

2 Beğeni
1 Beğeni

Gelen yazı ve eklerini kaydetme sorunu yok.Kendi yazmış olduğumuz yazıyı da farklı kaydet driye kaydedebiliriz lazım olduğunda ekle diyerek ikinci bir yazıda kullanabiliriz.

1 Beğeni

MEB hizmetiçi eğitim kapsamında isteyenlere Pardus eğitimleri uzaktan verilse ne iyi olur. Kendimi geliştirmek istiyorum bu konuda. Böylece daha çok insana faydalı olabiliriz. @cuneyt.ulusoy

2 Beğeni

@pardus44 Ali Bey verdiğiniz linkteki kurulum dosyaları süreci hızlandırdı çok teşekkür ederim. Ama hala belirtttiğim kaydet tuşu çalışmıyor. Onun yanında yer alan siyah çoklu kaydet tuşu çalıştığı için işleri halledebiliyoruz ama bu mavi kaydet tuşununda biran önce çalışması gerekiyor. Havelsan dys giremediğimiz için kontrol edemiyoruz diyorlar. Meb bende yardım masasından yazdım hep birlikte talep edersek meb de uyumsuzlukları kısa sürede çözer inşallah.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.