Pardus'a nvidia 1660 ti driver kurulumu

Pardus’u çok ciddi bir heyecanla indirdim kurdum. Oyun indirdim ama açılmadı. Sürücü yetersiz kaldı.
Nvidia sitesinden indirdim 21.2 gönüllü pardus taki rehberi yaptım. Olmadı.
Pardus Yazılım Merkezi’nden indirdim olmadı.
Çözümü var mı yoksa pardus’u kaldırmak durumunda kalacağım.

Konu kapanabilir. Pardus’u sildim. Belki 55 milyonuncu kez Pardus yükledim ama her seferinde kendisinden vazgeçirmeyi bildi.

Forumu takip eden yetkililere duyuru ve ricamdır: Lütfen şu Nvidia sürücü yükleme işini kolaylaştırın. nvidia-driver paketini kurmak her zaman yeterli olmuyor, Nvidia sürücüsü devreye girmiyor. Ubuntu, Pop_OS, Deepin gibi dağıtımların Nvidia sürücü yükleme işlemini birebir Pardus’a taşımadığınız sürece kişisel bilgisayarlarda Pardus’tan vazgeçen çok insan olacaktır.

2 Beğeni

Firmware konusunda Debian tarafında olumlu bir karar alındı. Belki gelecek sürümlerde bu konu daha da iyileşebilir.

Aslında AAA Oyunlar ve ADOBE ürünleri Linux’un zayıf noktaları. Burada firmaların daha aktif olması gerekiyor. Amacınız SADECE oyun ise SteamOS üstünden türetilmiş HOLOISO işinize yarayabilir. Veya Garuda Linux veya Drauger OS gibi tamamen oyun odaklı dağıtımlar da var.

Bir de ekinci yol var. Amaç oyun oynamaksa HDD’nizin yarısında Windows diğer yarısına Linux kurabilirsiniz. Veya bunu da yapmak istemezseniz Windows altında Linux’u sanal makine olarak da kurabilirsiniz.

Hoşçakalın.

Hocam ben oyunu da geçtim. Ekran kartına sahip olup kullanamamak büyük sıkıntı. nvidia-driver paketini yüklüyoruz ancak uygulamalar Nvidia ile açılmıyor. Nvidia arayüzünde menüler eksik geliyor. Ubuntu, Pop_OS gibi dağıtımların bulduğu çözümler ortada. Pardus da aynı çözümü üretebilmeli. Kişisel bilgisayarında Pardus kullanmak isteyen birçok insan için bu durum engel oluşturuyor. Nvidia sürücüsü tam yüklenmediği için bilgisayarı uykuya alma/sürdürme işlemlerinde sorun yaşayanlar bile var. Pardus artık kişisel bilgisayarları da hedeflemeli. Sadece kamu kurumlarında geçiş yapılması zamanla yeterli gelmeyecektir. Adam evinde Windows kullanmaya devam mı etsin sırf bu yüzden?

1 Beğeni

Bu gönderiyi okudunuz mu?

Pardus’a önyüklü olarak gelen nouveau açık kaynak sürücüsünü kaldırmadan nvidia kurulumunu gerçekleştirirseniz sahipli yazılım ile özgür yazılım arasında konfigürasyon sorunları olabiliyor. Belki bunu da deneyin, işe yarayabilir.

Yine de, LinuxMint gibi bir dağıtımda sahipli mi özgür yazılımı mı yükleyeceğimizi grafik arayüz ile gösteren basit bir uygulama son kullanıcı bazında Pardus için de yazılsa ve dağıtımı yapılsa harika olacak. Pardus geliştiricileri bu konuya da önem vermeli bence.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.