Pardusun Tanıtımı Hakkında

Bu gün bir tv kanalında, haber içerinde bir yorumcu pardus projesinin sanki durdurulmuş devam etmiyor gibi algı oluşturacak bir cümle kullandı. Gerçekten pardusun devam edip etmediğinden haberi yok mudur yoksa eksik bilgiden mi kaynaklanıyor bilemiyoruz. Halk arasında da karşılaşıyoruz benzer sözlere. Ulusal bir tv kanalında pardus projesinin devam ettiğine dair pardus yetkilileri bir açıklama yapsalar çok isabetli olacak. Bu algının kırılması lazım. Ayrıca iyi bir tanıtım şart.

İlk pardus projesi yıllar evvel sonlandırılmıştı. Eski ekip de dağıtıldı.

Bu haber, akıllarda yer etti. Şu an proje devam etse de “pardus iptal edildi” imajı hala akıllarda yer etmiş durumda. Halk, yeni haberleri de takip etmediği için böyle bir sıkıntı var. Hükümetin televizyonlara çıkıp, “Pardus devam ediyor. Kullanın, kullandırın” diye konuşması gerekiyor. Ama onlar da uğraşmıyor. Sadece geçen sene cumhurbaşkanı çıkıp kamuda pardusa ağırlık verileceğinden bahsetti o kadar. O da saman alevi gibi unutuldu gitti.

Bakınız şurada ülkelerine göre linux dağıtımları var. Her milletin bir linux dağıtımı var. Hem de çoğunun onlarca. Biz de kendi dağıtımımıza sahip çıkıp ilerletmeliyiz. Yazılım bilsem ekibe katılırım o derece ciddiyim bu konuda.

1 Beğeni

Pardus tanıtımdan önce Ülkede satılan ürünlerin Linux destekleme zorunluluğu getirilmesi lazım diye düşünüyorum .

Linux bilgisayarlara her türlü yüklenebiliyor, orada sıkıntı yok. Apple bilgisayarlar için Asahi Linux var ve UEFI/BIOS kullanan cihazlara Linux yüklenmesinde hiç bir problem olmuyor. Fakat satın alırken Linux işletim sistemleriyle bilgisayarların yüklü gelme seçeneğinin olması önemli düzeyde kullanım oranını arttırabilir, o konuda katılıyorum.

Ülkemizde sadece Dell tüm laptoplarını opsiyonel olarak Linux kurulu satıyor ama diğer üreticilerin de bunu uygulama zorunluluğu olsa daha fazla kullanım oranı görebiliriz.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.