Sesim Kısık Gidiyor

Teşekkür ederim sorunu ben kendi açımdan çözdüm ama bir süre geçti ve bilgisayardan artık hiç ses gelmiyor ve kaydetmiyor da. Şu lütfen bu konuda da yardımcı olun. Ne olmuş olabilir?

Ekran görüntüsü_2020-11-13_15-29-39 sahte çıkış Sahte çıkış falan diyor virüs mü bulaşdı ne oldu?

resim
siz burdaki yeri değiştirmizsiniz

resim
burdaki gibi yapıp mikrofonunuz hangisiyse onu seçin sorun düzelir

ses gelmeme ise ses sekmesinden hoprlor veya kulaklık hangisini hangi hatta taktıysanız onu seçip düzelir
ses sekmesinden de seçiminizi yapın
resim

olmassa her hangi bir vidyo veya ses açıp ses düğmesindeki seçimi tekrar deneyin
bazen ses ayarları her uygulamada farklı olabiliyor
resim
bundan da olabilir çalma kısmının fotoğrafını da atrsanız daha iyi yardımcı olabilirim

Merhaba ayarladım ve tam sorunum kalmadı diyecekken eskisinden daha büyük bir sorunum var. Sürekli ses pat diye kapanıyor. Çıkışı, girişi ayarlıyorum ama sürekli ses kesiliyor belli aralıklarla.Ne yaparsam yapayım yeniden başlatmazsam ses gelmiyor. Yarın zümreme ve idareye bir sunu yapmam lazım ve her denediğimde ses kesiliyor.

Merhabalar, bir kaç gün önce de bununla alakalı bir konu paylaşmıştım ve sorunlarım çözüldü sayılır ama şimdi ne yaparsam yapayım bilgisayarı biraz kullandıktan sonra hoparlörler ses vermesi bir anda kesiliyor. PulseAudio’dan yapılabilecek tüm varyasyonları denesem de ses “Yeniden Başlat” yapmadıkça düzelmiyor. Yarın Zoom’da bir sunu yapacağım ve bu sorun devam ederse yapamam lütfen yardım edin.

sudo dmesg | grep -i error

sudo dmesg | grep -i failed

komutu çıktılarına bakın.pulse audio ile ilgili bir hata var mı?

Xfce güç yöneticisinden uyku modunu devre dışı bırakın.
ekran koruyucuyuda devre dışı bırakın.uyku moduna geçip uzun süre kullanılmayan cihazları kapatabilir.

Hocam mrb.
Bende şöyle bir problem vardı.
MP3 dinlemek yada youtube’dan müzik dinlemek istediğimde kulaklıktan ses geliyordu, hoparlörden ses gelmiyordu.

Bu sorunu şöyle çözdüm.
Terminal (uçbirim) > alsamixer > F6: Select sound card > burdan ses kartını seçerek sorunumu çözmüştüm.

Kral sağ ol denedim ama işe yaramadı. Ses birden kesiliyor. Belirli bir aralık veremiyor, neden oluyor bilmiyorum, bazen olmuyor bazen oluyor. Daha da kötüsü ses çıkıyormuş gibi gözüküyor.

İlk komuttan sonra [ 10.677987] EXT4-fs (sda6): re-mounted. Opts: errors=remount-ro sonra [ 0.319022] acpi PNP0A08:00: _OSC failed (AE_NOT_FOUND); disabling ASPM dedi yani Pulse audio’da sanki sorunsuzca çalışıyormuş gibi görünüyor. Bir anda gidiyor yeniden başlat diyene kadar gelmiyor.

ile ilgili burda acpi - _OSC failed (AE_ERROR); disabling ASPM - Ask Ubuntu

burda bir konuda bu hatayla ilgili çekirdekle alaklı olabilir diyor
güncellemeliri hiç yapmışmıydınız. yapmadıysanız güncelleştirip tekrar denermisiniz

Linux çekirdeği ile mi yoksa Pardus ile ilgili mi? Linux ile ilgiliyse tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum ama Pardus için biraz durum farklı. 19.4 için komut yazdım ve bana ne yapmak istediğimi sordu. Ellerim kırılsaydı da bilgisayardaki dosyaları koru demeseydim. Galiba 19.4 tam güncellenemedi ve sorun bu yüzden kaynaklanmış olabilir. Şİmdi yazdığımda ise güncellenecek paket yok diyor. 19.4’ü iso olarak kaydedip diske yazıp onunla başlatsam sorun kalkar değil mi? Bir de kurarken diskimi bölmüstüm, 19,4 yüklemeden mi birleştirmem lazım tam o kurulurken mi yapmam lazım ya da ne yapmam lazım anlartırsanız sevinirim.(Bilgisayarımda yedeklemem gereken bir şey yok, zahmet olmazsa ne yapmam gerektiğini yazar mısınız?)

1 Beğeni

Orada bahsettiği Linux çekirdeği ile ilgili. Onu güncellemek için kılavuzu paylaşıyorum:

1 Beğeni

eğer hala çözülmediyse

https://wireless.wiki.kernel.org/en/users/documentation/aspm#aspm_review

burada asmp ile ilgili konulara girilmiş ama burdki bazı şeyler biraz beni aşıyor yanlış bir şey deyip yanlış şeyler olmasını istemiyorum bilen biri varsa İnşallah yardımcı olur

Deniyeceğim ama bigisayardaki dosyalar vs. silinecek mi? Farketmez düzelsin de her şeye razıyım sadece ona göre bir kaç şeyi bulut depolamaya kaydedeceğim.

1 Beğeni

yükseltmede her hagi bir şey silinmiyor

Cevabı beklemeden yaptım neden bilmiyorum galiba olması gerektiğinden kısa sürdü gibi geldi bana yoksa olması gereken mi buydu? Daha önce belirttiğim gibi ses kesintisinin tam olarak ne zaman başlayacağından emin olamıyorum. Şu anlık bir sorun yok gibi. Umarım da olmaz. Bu işlerle uğraşmak gerçekten desteğiniz için teşekkür ederim.

2 Beğeni

yükseltmeden sonra yüklenen karneli kullanmak için yeniden başlatırsanız daha iyi olur
inşallah bir sorun çıkmaz eğer çıkarsa @cuneyt.ulusoy Cüneyt hocaya etiket koyarak sorunu direk görmesini sağlayabilirsiniz

1 Beğeni

Merhabalar, farkettim ki bilgisayar zorlanınca deli gibi fan çalışıyor ve aynı şekilde deli gibi ısınıyor ve bunların sonucunda ses gidiyor. Zoom uygulamasını 32 bit veya alt sürümde indirmek bir nebze de olsa işe yarayacağını umuyorum ama Download Center’da ne zaman onları indirmeye çalışsam hata verdi. Bunların dışında fanı falan daha yeni temizlettim bilgisayar neden bu kadar ısınıyor? Ne yapmam lazım?

1 Beğeni

size attığım makalelerde bundan bahsediyordu
asmp linuxta enerji düzeni bir nebze olsun iyileştiriyor ve fazla ısınmayı engelliyor ve kapalı olunca fazla ısınıyor ve bi makalede bunun pulse auidiyi kapattığını söylüyordu
bu biraz fazla bilgi istediği için asmp sorunu fazla ısınma diye konu açabilirsiniz çünkü bu konu çözüm işareti olduğu için pek görünmeyebilir

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.