Stremio adlı uygulama Pardusta çalışmıyor

Kurmaya çalıştığım uygulamanın adı Stremio. Bu uygulama Lubuntu 18.04 üzerinde gayet stabil çalışırken Pardus 19,3 üzerinde uygulama açılmamakta. Neden Lubuntuda çalışıyor, pardusta çalışmıyor? Sorun benim bilgisayarda mı anlamıyorum. Yaklaşık 4-5 saattir bu uygulamayı kurmaya çalışıyorum bi ara bilgisayara yeniden format bile attım. Gerçekten yardımcı olursanız çok müteşekkir kalırım. Aşağıda uygulamayı yüklerken denediğim yöntemlerin hepsini yazdım.

Uygulamanın indirme adresi şurası.

Sitede linux için Deb ve Flatpak yanı fedora, arch gibi seçenekler var.

Ben ilk olarak hemen kolay diye deb indirdim ve paketi gdebi ile kurdum sonrasında uygulama kurulu gözükmesine rağmen açılmadı, anlam veremesem de bi de flatpak ile kurayım dedim. Flathub sitesine girip arattığımda Stremio diye bir uygulama çıkmadı. Heralde kaldırdılar diye düşündüm ama yine de sitedeki flatpak paketini şurda anlatıldığı üzere gnome software ile açtım ama yine başarısız oldum ve kurulum yapılamadı.

yine pes etmedim, hemen konu açmayayım dedim ve bu seferde bu bağlantıdaki herşeyi eksiksiz ve hatasız bir şekilde yaptım ancak yine uygulama açılmıyor.

Sonrasında bu yeni sürüm hatalı sanırım dedim ve internetten eski sürümünü (4.0.0) Appimage olarak buldum. Appimage en sevdiğim paket türü, hemen açılıyor çünkü. Nitekim öylede oldu ve eski sürümü açıldı. Ancak bu sefer “yeni sürüm var” diye mesaj çıktı ve giriş yapmamı kabul etmedi.
Appimage nasıl bir paket çeşiti bilmediğimden bunu güncelleyip üst sürüme yükselttiğimde heralde çalışır dedim ve şu iki uygulamayı indirip hatasız bir şekilde kurdum.

Sonuç yine hüsran.

Şimdi bu deb paketi mi sorunlu? Deb paketini Appimage çevirme yöntemi var mıdır?
Bunu Pardus’a nasıl kurarız? Neden Lubuntu 18.04 çok iyi çalışırken Pardusta çalışmıyor bu uygulama? Şuan virtual box kullanıyorum ama sanırım mecbur Lubuntu 18.04 döneceğim.

(Bu arada Lubuntu 20.04.01 sürümünde de uygulamayı çalıştıramadım)

Depolarda bağımlı olduğu aşağıdaki paketin yeni sürümü olduğu için çalışmıyor.

http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/x/x264/libx264-152_0.152.2854+gite9a5903-2_amd64.deb

bu paketi indir ve kur.gebi uygulaması ile kurarsan bağımlı olan paketleride bulup indirir.

3 Beğeni

Subhanallah diyorum, yani şak diye açılıverdi. Resmen hayranlıktan nutkum tutuldu. Birşeyi bilmek gerçekten mükemmel. Çok teşekkür ederim, beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.