Tekrar Windows kurmak için neler yapılmalı?

Merhaba, pardus yüklü hp Pavilion laptopa tekrae Windows kurmak istiyorum. Önce usb ye pardusun kendi programından Windows isoyu yazdırdım. Fakat pc açılırken boot ayarlarında girdikten sonra bana pardus dışında başka bi seçenek sunmuyor. Lütfen destek rica ediyorum. Ne yaptıysam olmuyo. Rufus linux sürümünü yükledim fakat onu da Pardus açmıyor:(

BIOS ayarlarınızında “Boot” sırası vardır, bilgisayar açılınca ilk nereye bakılacağını seçersiniz, onun en üstüne USB Belleğinizi alın. Böylece USB belleğe yazdığınız sistem çalışır takılıyken bilgisayarı açtığınızda.

Edit:
Windows ISO’su yazmayı başaramadıysanız WoeUSB programıyla yazmayı deneyin: WoeUSB, Windows isolarına özel kalıp yazıcı!

boot sırasında zaten usb cd-rom seçeneğini en üste getirdim, yine de pc açılırken pardus dışında başka sistem görünmüyor. usb belleğe sistemi pardus uygulaması ile yazdırdığım için olabilir mia caba? ayrıca gönderdiğiniz uygulamanın linkinde indirme yapılamıyor. zaman aşımına uğramış

Windows isolarını yazmak için WoeUSB kullanmalısınız. Başka linux dağıtımlarını yazabilirsiniz pardus-image-writer ile.Kendi github reposundan indirebilirsiniz, .bash scripti şeklinde bir program:

Scriptin çalışması için ihtiyaç olan programları yükleyelim:

sudo apt install \
    bash \
    dosfstools \
    findutils \
    grep \
    gawk \
    grub-common \
    grub-pc-bin \
    ntfs-3g \
    p7zip-full \
    parted \
    util-linux \
    wget \
    wimtools

Yükledikten sonra chmod +x woeusb.bash şeklinde çalıştırılabilir yapalım.

lsblk komutuyla USB diskinizin /dev dizini altındaki ismini öğrenin (örneğin /dev/sdb)

Ardından isoyu usb’ye yazabiliriz:

sudo ./woeusb.bash -d WINDOWS_KALIP_DOSYASI.iso /dev/sdX # X yerine USB diskin harfi

Uygulama videodaki gibi

öncelikle ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim. fakat ben de usb disk harfi için lsblk komutunu uyguladığımda /dev ile olmasa sadece sdb ve sdb1 var ikisinin karşısında usb nin belleği belirtilmiş. bu yüzden sudo ./woeusb.5.1.2.bash -d widows.iso /dev/sdb komutu ile yazdırma işlemini uygulamak istedim. passwordu doğru girdim fakat turuncu ve kırmızı yazılar biçiminde hata veriyor. bundan önce videoda gösterilen indirmeleri gerçekleştirdim.
lsblk komutunun cevabı:
NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda 8:0 0 465,8G 0 disk
├─sda1 8:1 0 512M 0 part /boot/efi
├─sda2 8:2 0 464,3G 0 part /
└─sda3 8:3 0 976M 0 part [SWAP]
sdb 8:16 1 14,3G 0 disk
└─sdb1 8:17 1 14,3G 0 part
sr0 11:0 1 1024M 0 rom

Aygıtınızın hangisi olduğu Diskler adlı uygulamadan daha rahat görebilirsiniz.

1 Beğeni

Sizde sdb olan USB. Siz komutu sdb yapacaksınız hocam. Windows ISO ve bash dosyası aynı dizinde olacak isimler ve uzantıları doğru yazdığınızdan emin olun.

1 Beğeni

Konudaki indirme bağlantısı çalışmıyordu, yenilendi.

1 Beğeni

Hem windows.iso hem de woeusb indirilenler dosyasında. İndirenler dosyasında terminal aç diyerek ilgili işlemleri yaptım ilk etapta ama olmadı. Ben bu arada usb yi yeni almıştım. İlk etapta sizin komutlarinizi bilmeden sadece pardusun ilgili USB yazdırma programları ile usb yi bir kaç kez biçimlendirip yeniden windows.iso yu yazdırdım. Bu usb ye zarar verdiğinden olabilir mi? Pardustan Windows a geçmenin bu kadar zor olduğunu bilseydim asla geçmedim. Şu an da işteyim eve gidince adımları baştan yapicam. Bir de sizden rica komutalarin kopyasını yazabilir misiniz?

Kırmızı sarı yazıları bizimle paylaşmanız lazım ki nerede hata oluştuğunu görüp ona göre sizi yönlendirelim.

Aslında Pardus’tan Windows’a geçiş zor değil sadece bilmediğiniz bir şey olduğu için böyle. Windows’tan Pardus’a geçişte de bilmediğiniz bir sürü süreç vardı. Normalde tek bir komut ile iso oluşturup Windows’a geçebiliyorsunuz. Yani sürecin kendisi zor değil.

Ventoy kullanın. Ventoy indiriyorsunuz, sonra usb formatlayıp bi tane kodu terminalde yazıyorsunuz. Ondan sonra içine 50 tane iso at, hepsini istediğin zaman kullan. Linux Windows hiç farketmiyor. Mbr gpt fark yok. Ekstra kalan alanı da normal kullanabiliyorsun.

1 Beğeni

Usbye iso yazdırılırken belleğinizi çekmediyseniz sıkıntı yok hocam, hasar olmamıştır.
Olaya şu açıyla bakarsak, sonuçta bu elektronik bir şey. Bellek ne kadar kullanılırsa (doğru kullanılsa bile) git gide miladını doldurmaya başlayacaktır. Bir biçimlendirme işlemi genel olarak usb belleğinize dosya atmaya göre daha çok işlem yapar. Bu açıdan baktığımızda çok biçimlendirmek flash belleğinizin ömrünü biraz daha kısaltıyor diyebiliriz ama bunlar çok küçük şeyler. Siz bozmadığınız sürece ve sağlam bir şeyse 5-6 seneyi çıkarır büyük ihtimalle. (Belki bu sayının üstüne bile çıkarsınız.)

Onun dışında @Karakurt 'un dediği gibi Ventoy kullanabilirsiniz. Ya da WoeUSB’yi de kullanabilirsiniz.
Komut satırı yerine aşağıdaki konudan WoeUSB’yi grafik arayüz ile kullanabilirsiniz.
İndirip kuruyorsunuz ve masaüstünüzde oluşan uygulamadan Windows isosunu usb belleğinize yazdırıyorsunuz.
https://forum.pardus.org.tr/t/woeusb-windows-isolarina-ozel-kalip-yazici/18558?u=kaptantr

Saygıyla

1 Beğeni

ilgili komutları izleyerek woeusb yi kurdum fakat usb ye iso dosyasını yazdırmak için from a disk image seçeneğini seçip windows.iso dosyasını ekledim file sistemden fat i seçtim install dedim şu uyarıyı verdi
Installation failed!
Exit code: 256
Log:
WoeUSB v3.3.1


Error: Target device is currently busy, unmount all mounted partitions in target device then try again
Target device is busy, please make sure you unmount all filesystems on target device or shutdown the computer before detaching it.

az önce yazdığım cevaptaki hatayı giderdim. bu kez de install dedikten sonra bu hatayla karşılaştım.
Mounting source filesystem…
Error: File “/media/woeusb_source_1628532656_1574/sources/install.wim” in source image has exceed the FAT32 Filesystem 4GiB Single File Size Limitation and cannot be installed. You must specify a different --target-filesystem.
Refer: Limitations · slacka/WoeUSB Wiki · GitHub for more info.
Unmounting and removing “/media/woeusb_source_1628532656_1574”…
You may now safely detach the target device

FAT32 formatındaki USBlerde bir dosya en fazla 4GB olabiliyor. file systemi NTFS seçin.

1 Beğeni

Yukarıda seçenekler diye bir şey olması lazım. Oradan NTFS’yi seçebilirsiniz.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.