Usb Belleğe Pardus Kurup Kullanmak

Merhaba,

Pardus’u ilk defa kullanmak ve tecrübe etmek istedim.
Dizüstü bilgisayarıma önce Windows yanına, sonra Windows’u da silerek sadece Pardus’u yüklemek istedim; 6-7 defa denedim başaramadım. Grub yükleme safhasına gelemeden kapandı. Yükleme tamamlandığı denemelerimde de grub yüklenmediğinden açılmadı. Grubu sonradan yüklemek istediğimde de başaramadım. Bir şeyden şüpheleniyorum: benim 64gb+64gb ssd birleştirilerek bi bellek yapılmış; sürekli bunu ayrı görüyordu Pardus.
Çalışan cd ile biraz inceledim, memnun kaldım.
Çok uzattım kusura bakmayın; başarısız denememden sonra:

Pardus’u 128gb usb belleğe kurup, bilgisayarı usbden boot ederek kullanabilir miyim? Ancak çalışan cd/bellek olarak değil, normal harddiske ya da ssdye kurup çalıştırır gibi usbye kurup çalıştırabilir miyim?
Ayarlar yapıp, yeni yazılımlar kurup, eposta hesabımı kurup normal düzeyde kullanabilir miyim?

İyi çalışmalar.

1 Beğeni

Senin bilgisayarın model nedir? Sendeki UEFI 32 bit olabilir. Bazı pc lerde sistemin kendisi 64 bit, UEFI 32 bit olabiliyor bu da sıkıntı yaratıyor. Böyle pc lere en kolay linux mint kurarsın. Pardus da kurarsın biraz uğraştırabilir.

1 Beğeni

Pardus usb belleğe ( min 16 GB tavsiye ),
sabit disk e kurulduğu gibi kuruluyor,
prdus kurulu usb disk in her bilgisayarda çalışması için,
kurulumun " UEFİ " olmaması gerekiyor,
bak ; UEFI modunda Ubuntu kurulumu - Ubuntu Türkiye Wiki

" gurub " u pardus kurduğunuz disk e kurun.
alıştırma yapın ; http://ceplinux.web.tr/linuxmint_usb_kur.html
pardus forum da " usb pardus kur " yazın, araştırın.
'usb pardus kur' için arama sonuçları - Pardus Forumları - TÜBİTAK ULAKBİM

1 Beğeni

Emre Bey,
Bilgisayarım Sony Vaio VPCZ133GX. Eski bir bilgisayar, bu sebeple pardus konusunda tecrübeyi bu bilgisayarımda edinmek istedim. Mevcutta windows 7 64bit işletim sistemi kurulu (kendim kurdum). Üzerinde 64gb+64bg ssd birleştirilerek (sanırım raid volume ile birleştirilmiş ya da buna benzer bir şekilde) oluşturulmuş bir hafızası var. 4gb da ram mevcut.

Yaklaşık 10yıl kadar önce başka bir bilgisayarıma ubuntu yüklemiş, 1,5yıl kadar evden office yazılımı ile iş ile alakalı belgeler düzenleyerek hafif işlerimi yapıyordum.
Tekrar linux üzerine tecrübe edinmek istediğimde pardus’un daha doğru bir tercih olacağını düşünmüştüm. 6-7 denememde ve son olarak dün akşam usbye kurulum denememde başarısız oldum.

Her denememde 64gb+64gb birleştirilmiş tek bölümü (volume) kurulum esnasında ikiye bölüyor pardus ve grub nereye yükleneceğini sorduğunda başarısızlıkla sonuçlanıyo kurulum denemem. Dün akşam usb’ye kurarken de tabloda hata var gibi bir ifade ile hata verdi, düzeltmeye kalkıştı, windows kurulu tek bölümü (raid volume) ikiye böldüğü için windows yine bozuldu.

Dün akşam çok canım sıkıldı, sanırım bir süre linux ve pardus konusunu rafa kaldıracağım. Okumaya ve araştırmaya çalışıyorum ama sanki son kullanıcı için biraz daha kolay olmalı bu süreç. Windows ve MacOs’a göre linux dağıtımları çok olduğundan, geliştirmeye ayrılan gücün parçalanmış olduğu kanaatindeyim.

Desteğiniz için teşekkür ederim, ben biraz dinlenip, tekrar denemem gerekli.

Yaptığınız işlem zaten çok karmaşık iki disk var birleştirip tek disk olarak kullanıyorsunuz ve bunu windows ta alıştığınız gibi yapmaya çalışıyorsunuz öncelikle size önerim (böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum) 64e pardusu kurun diğer diskide depolama olarak kullanın format atmak gerekirse verilerinizde silinmemiş olur koç gibide çalışır ve raid yapılmışsa muhtemelen bios ayarlarını düzenlemeniz gerekir uzman arkadaşlar konuya gelmemiş henüz benim bilgim de bu kadar

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.