USB'e belleğe kalıcı Pardus Nasıl kurabilirim?

Sorum başlıkta olduğu gibidir. Rufus ile yazdırınca yeniden başlatınca yaptığımız değişikler gidiyor, USB belleğin tamamını kullanamıyorum bunun yanında bazı ufak tefek sorunlar da çıkıyor. Başka bir usb belleğe önyüklenebilir şekilde yazdırıp bir diğer USB belleğe grafik arayüzü ile kurmayı denedim, kurulum tamamlandıktan sonra yeniden başlatıp kurulu olan USB bellek ile başlattıktan sonra siyah ekranda kaldı uzun süre bekledim fakat değişen bir durum olmadı, başka bir USB bellek ile denedim maalesef sonuç yine aynı yok mu bunun çözümü?

Kurulum adımlarında bulunan disk seçimi bölümünde, takacağınız 2.bir usb belleği kurulacak disk olarak göstermeniz ve grub kurulumunu 2.usb olarak ayarlamınız yeterli olacaktır.

2 Beğeni

Dediğiniz şekilde yapmıştım fakat olmadı.

Pardus kalıp dosyasının md5 kontrolünü yapınız. Dosya sağlam inmemiş olabilir.

Eğer kalıp dosyası sağlamsa (windows rufus kullanıyorsanız DD YANSI modunda, Pardus kullanıyorsanız Pardus Dİsk Kalıbı Yazıcısındaki DD YANSI seçeneği ile) usb belleğinize yazdırın.
Bios ayarlarından secure boot ayarını disable yapın ve bilgisayarı oluşturduğunuz usb bellek ile açın.
Kurulum adımlarında önceki mesajımda belirttiğim seçimleri yaparak kurulumu tamamlayabilirsiniz.

1 Beğeni

23.2 ve 23.1 sürümleri için dediklerinizi yaptım yani MD5 doğrulaması ve sorunsuz indirilmiş. DD modunda ve iso modunda ayrı ayrı denedim sonuç vermedi, secure boot desteklemiyor cihazım bundan ötürü öyle bir ayar yok.

23.2 sürümünü indiriyorum şimdi, indirme işlemi tamamlandıktan sonra bu dediğinizi yapıp tekrar deneyeceğim. Hem pardus hem de windows (dual-boot) yapmak daha mantıklı geldi bunun için güncel anlatım mevcut mu yoksa var olan ve pardusun kurulum kaynaklarında var olan yeterli olacak mıdır?

Usb belleğe kurulum normal kurulumdan disk seçimi ve grub ayarı haricinde bir fark yok. Çalışan bir işlemdir.
İkinci işletim sistemi olarak kurmak için Windows ile Dual boot oluşturma – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM linkini inceleyebilirsiniz.

2 Beğeni

1 gönderi yeni bir konuya bölündü: Güç performans modu

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.