Uygulamayı "Sonlandır" yada "Bekle" penceresi anormal kısa bir sürede çıkıyor!

Pardus 25 Gnome kullanıyorum ve belki bilgisayarın gücü yüzünden geç açılan yada geç tepki veren programlarda ekrana “bekle” yada “sonlandır” penceresi aşırı kısa sürede, saniyeler içinde çıkıyor!

Başka hiç bir dağıtımda bu kadar sabırsızlık görmedim!

Fare imlecini pencere komutlarına götürene kadar açılacak olan program açılıyor!

Bence bu bekleme süresini kullanıcının da programın yada uygulamanın açılmakta geç kaldığını fark edeceği kadar uygun bir süreye çıkartmak gerek!

Uygulama birkaç saniye geç açılsa “sonlandır” yada “bekle” diye ekrana pencere çıkıyor!

Keşke bende de öyle erken açılsa :grinning_face_with_smiling_eyes:

Uygulama donuyor bekle ha bekle… pencereyi kapatmak için çarpıya basıyorum tepki yok. Acaba res mi çeksem diye düşünüyorum geç geliyor. Çileli oluyor. Şanslısın.

Bir de son sürüm xfce’de ctrl alt del’den görev yöneticisini aç’ı kaldırmışlar. Eskiden ne güzel oradan müdahale edebiliyordum. Şimdi başlık açıp geri getirmelerini istesem muhtemelen önemsemezler. Çok işe yarıyordu.

2 Beğeni

Çarpı dediğiniz “Kill” uygulaması mı?

LMDE kullanırken YouTube’da Linux Mint ile ilgili paylaşımlar yapan bir bilen vardı. Kill uygulamasını ondan görmüş ve çok umutlanmıştım, ama lazım olduğu hiç bir zaman çalışmadı!

Program bilgisayarı kilitleyecek kadar donduğunda lazım oluyordu ve Başlat tuşu ile Görev çubuğuna ulaşsam bile tek tıklama hakkım olduğu için donan programı kapatamıyordum!

Kızıp kaldırmış mıydım emin değilim!
Simgesi çarpı “X” işaretiydi.

Şu anda Pardus 25 Gnome’da Görev Çubuğuna erişim oyun oynarken bile mümkün olduğu için ve Sistem Gözlemcisinin Görev Çubuğunda, içinde CPU ve GPU başta olmak üzere veri gösterim kutucukları bende ekli ve açık bulunduğundan, onlara tıklayıp Sistem Gözlemcisini açarak takılan ve kapatılamayan uygulamayı “durdur” yada agresif şekilde “öldür” diyerek kolayca kapatabiliyorum.

Daha dün üç boyutlu ağaç modelleme programı “Tree it” poligon sayısını abartınca program donup kaldığı için bu yöntemle iki defa öldürmek zorunda kaldım!

Bilgisayarım çöp olduğu için, benim gibiler için çok faydalı özellikler! ツ

Hayır hayır kill değil. Bir uygulama penceresi, bazı sebeplerden donabiliyor, yanıt vermiyor (bende nadir olur, XFCE çok hızlı ve stabildir ama yine de oluyor).

Şimdi pencere yanıt vermeyince bende köşedeki pencereyi kapat (X) butonuna basıyorum. Bekliyorum sonra yine basıyorum. Tam üçüncüyü basacakken “bu uygulamayı öldürelim mi ne yapalım yanıt vermiyor” diyor.

Böyle durumlarda ctrl alt del yapıp açılan bilgisayarı kapat/uyut/oturumu kapat penceresinin altındaki görev yöneticisine giderek o uygulamayı bulup sağtık > kill yapıyordum onu diyorum.

1 Beğeni