Vakt-i Salah'a Tray Icon desteği geldi!

Selamlar,

Eski Qt ile yazılmış vaktisalah, ezan vakitleri uygulaması görev çubuğunda bir ikon olarak belirip programı açıp kapama imkanı sunuyordu. Fakat GTK4 ile yeniden yazılan uygulamada GTK geliştiricileri GTK4 sürümüyle Tray Icon desteğini kaldırdı ve Notification(Bildirim) kullanmayı teşvik etti. Haliyle bu sürümde tray icon yoktu.

Ben her ne kadar bildirim mantığına alışsam da, sizlerin isteği üzerine, GTK’nın kendi desteği olmadığı için KDE ortamının KStatusNotifier’ı kullanılarak ikon desteği eklendi.

Uygulamayı Flathub’dan indirebilirsiniz, eğer halihazırda indirdiyseniz flatpak update yazmanız yeterli.

6 Beğeni

Selamunaleyküm
Hocam elinize sağlık bir de ikon üstüne 45 dk den az olduğu durumlarda ne kadar dakika kaldığını gösteren bir özellik ve ikona tıkladığımızda otomatik olarak gizlenip görünür hale gelme özelliği ekleyebilir misiniz?

2 Beğeni

Eyvallah Allah razı olsun, çok güzel olmuş. Çok büyük bir eksiği tamamlıyorsunuz. Diyanetin kendi uygulaması bile işlevsiz, var yok bir programdı. Bu program çok güzel. Pardus kurduğum her bilgisayara uygulamanızı da kuruyorum. Bu son hali daha da güzel olmuş.

Bir sorum olacak. İstanbul’un ilçelerinde Üsküdar, Ümraniye vs neden listede yok? Diyanetin sisteminde de mi olmuyor onlar acaba? :sweat_smile:

İl ilçe listesi api’den geliyor ben tek tek kontrol etmedim maalesef :sweat_smile: yakın bir ilçe seçilebilir belki :slight_smile:

uuu gerçekten çok iyi oldu bu.
ellerinize sağlık. teşekkürler.

Allah razı olsun.

Elinize sağlık.

Uygulamaya ufak bir masaüstü kütüğü eklenebilir.

Böylece uygulama rıhtıma sabitlenebilir.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.