Web Tarayıcı Üzerinden Barkod Yazdırma

Kurumumuzda chrome ve ya firefox üzerinden barkod yazdırma ve e-imza işlemleri windows hizmetlerinde yer alan webservice aracılığı ile sağlanmaktadır. Bu webservice ile tarayıcıların java desteği aranmamaktadır. Yani chrome un son versiyonu ile işlemlerimizi yapabilmekteyiz.

Fakat pardusa geçmemizde en büyük engel bu sorunu aşamamamızdır. Pardusta Firefox ESR 52 versiyonunda ise java ayarları yapılı olmasına rağmen kullandığımız tarayıcı üzerinden barkod basamıyoruz. Windowsta çalışan hizmetler mantığı pardusta var mıdır? Bu talebimizi pardusta nasıl aşabiliriz?

Selamün Aleyküm
Web tarayıcı üzerinden barkod yazdırmak için windows üzerinde kullanmak için ne tür işlemler yapıyorsunuz.
Aşama aşama anlatabilir misiniz?
Ona göre bir çözüm oluşturmaya çalışalım.

Yazılım firmasının yaptığı Windows Web Servis var. O servis çalışırken chrome ve ya firefox un son versiyonları üzerinden java desteği olmaksızın Zebra TLP 2844 yazıcılarımız ile barkod basabiliyoruz.

İlgili servisi pardusta da çalıştırabilir miyiz?

Bu tür yazıcıları kullanmadım. Sadece nokta vuruşlu olan buna benzer bir modelle ilgili olarak şunu söyleyebilirim. Web tarayıcılar üzerinde normal yazıcı olarak görünce çıktı alıyordu.

Linux’ta da normal yazıcı olarak tanıtabilirsek sorunu çözebiliriz gibime geliyor.

Bu belgede ağ üzerinde, yerelde(usb bağlantısı ile) ve seri veya paralel girişleri ile nasıl yükleneceğini anlatmış. Belgedeki anlatımda tek sorun olabilecek kısım sürücü listesinde Zebra üreticisinin adı gözükmemesi. Ama belgenin kodundan anladığım kadarıyla 10 Ağustos 2011’de hazırlanmış. Yani şimdiki tarihi düşündüğümüzde büyük bir ihtimal listede adı gözükür.
Kusura bakmayın vaktim olmadığı için fazla ilgilenemiyorum. Vaktim olsa belgenin çevirisini yapardım. :slightly_frowning_face:

Ekleme:
Şöyle bir şey buldum. Tarih olarak eski lakin en azından yukarıdaki anlatımda sürücü listesinde Zebra üreticisinin adı gözükmezse konudaki PPD dosyası ile denersiniz.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=36615.0

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.