Merhabalar, kolay gelsin!
Bir iş için Windows kurmam gerekti, sanal makine işe yaramadı. Windows´u sabit diskteki boş alana kurdum. Windows, başarıyla kuruldu; fakat bilgisayarı yeniden başlatınca Pardus gözükmüyor.
Windows´un disk bölümlendirme programından baktım: Pardus kurulu bölüm görülüyor. Hatta canlı sistemden dosyalarıma baktım, oldukları gibi duruyorlar lakin yeniden başlatınca hiç sormadan Windows açılıyor.
Windows´u da UEFİ kurmadım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Selamün Aleyküm
Windows kendi önyükleyecisini kurduğu için grub devredışı kalıyor. @kaan beyin anlattığı gibi grub onarımı gerçekleştirp sorunu çözebilirsiniz.
Selametle…
Ve Aleyküm Selam
Hocam teşekkür ederim sorunu çözdüm. (Yine ben becerememişim.)
Yapamadıktan sonra bir kere daha Kemal Bey´in çözümünü denedim ve oldu, belki ilk Cüneyt Bey´in yazdığını deneseydim o olacaktı. Bu yüzden Kamel Bey´inkini işaretliyorum.
Yardım etmek isteyen herkese çok teşkkürler.
Ek olarak: Grub kurulduktan sonra bilgisayarı yenniden başlattım ve Windows gözükmedi. Onu da Cüneyt Bey´in şu gönderisi ile çözdüm:
Sonrada grub ekranı ilginç bir hal aldı:
Açılışta 2 tane Windows 7 çıkıyor ve ikiside aynı işletim sistemini açıyor.
Pardus gelişmiş şeyide İngilizce yazmaya başladı.
Aslında sıkıntı değil fakat eskisi gibi de değil.
Selamün Aleyküm os-prober paketini yükleyip sudo update-grub komutu ile basit bir şekilde bilgisayarda yüklü olan sistemleri grub ekranına ekleyebilirsiniz.
2 tane çıkmasının sebebi de, zannımca windows 7’nin “sistem ayrıldı” etiketli 100MB boyutunda bir önyükleme(boot) kısmı oraya eklenmiş. Hangisi çalışıyorsa o bırakıp diğerini silebilirsiniz.
Selametle…