Tekrar Merhaba
Sevgili Kaan Kardeşim. Önceliğimiz üzüm yemektir. Bağcıyı dövmek ise haddimiz değil zaten. Bunu baştan belirteyim. Bu sebeple yazmış olduğum mesajla ilgili alınganlık göstermenize inanın gerek yok. Yazdıklarımın temelinde tamamen bir özeleştiri ortamı oluşturmak yatmakta. ETAP projesine inanmıyor yada can-ı yürekten desteklemiyor olsa idik zaten ne bu forumda ne de eksikliklerini giderip yaygınlaştırmaya çalıştığımız proje platformunda zaman kaybetmezdik emin olun. Acizane görüşüm: “ETAP sürümü yayımlanalı yeterli bir zaman geçmesine karşın neden yaygınlaşamıyor?” Bu soru üzerinde düşünülmeli bence. Ve büyük bir bölümü gerçekleştirilen bu önemli işin eksiği gediği giderilmek sureti ile proje hedeflerinin de ifade ettiği üzere işlerliğini artırmak.Bununda en güzel ve kestirme yolu proje yürütücülerinin yayımlanma süreci akabinde yapılan eleştirilere özeleştiri ile cevap vermeleri. “Madem Z kitap çalışmadı siz taşın altına elinizi sokun siz yazın” şeklinde bir cevap değil. Bu modelde sizin yeriniz farklı bizim yerimiz farklı. Size de ihtiyaç var bize de.
wine ile ilgili konuya gelince: wine ı ilk kez kullanmıyorum. wine’ın tüm exe leri çalıştırmadığını; sadece bir kod dönüştürücü olduğunu hatta mantalitesinin de windows platformu uygulamalarının derleyici kütüphanelerinin benzeştirilmesi yolu ile linux türevli platformlarda kullanılabilir yapmak olduğunu da; farklı dağıtımları 5 yıldır takip eden, ve kullanan birisi olarak bilmekteyim. Benim forum aracılığı ile cevabını aradığım soru çok basit. Mint platformunda yada Ubuntu platformunda bizzat deneyerek çalışılabilirliğinden emin olduğum küçük bir EXE yazılımı neden ETAP da çalıştıramıyorum? (Bu yazılımın içinde veritabanı yok, fps görüntü işleme yok, komplike bir yazılım değil)
Cevabı bulabilmek ümidi ile…
Saygı ve Selamlarımla