Xfce hiç kullanıcı dostu değil

Bunun için başlık açılmaz ki? İyileştirmek için bir planınız mı var? O yüzden soruyorsanız onu bilemem.

Bana göre çok kullanıcı dostu. Muazzam derecede stabil ve kolay ayar çekiliyor. Aynı kullanım kolaylığı ve kararlılık çok sevdiğim bir başka ortam KDE’de yok mesela.

4 Beğeni

XFCE aslında güzel dağıtım sadece biraz makyaja ihtiyaç var. özellikle panel ikonlarının biraz daha kullanışlı hale getirilmesi gerekiyor. Daha modern bir takvim saat programcığı yazılabilir. Takvim uygulamacığı yazılıp xfce üzerinde varsayılan olarak kullanılabilir. Kullanıcıyı en çok iten görsellik.

1 Beğeni

Merhaba,
ben çok stabil ve öngörülebilir olduğunu düşünüyorum. Son Pardus 23-25 sürümde görsel olarak da güzel durumda. Kaldı ki özelleştirme olarak da sınırsıza yakın izin veriyor. Bence iyi durumda.

1 Beğeni

Bende xfce nin gnome dan daha iyi ve güzel olduğunu düşünüyorum. Benim için ise sistem sesleri xfce de daha az olduğu için biraz sessiz kalıyor. Mesela açılış kapanış sesi, bilimum uyarı sesleri gibi. Bütün bunların yanında görselliğe biraz da kullanıcı katkı sağlamalı. ve evet ikonlar konusunda haklısınız. Daha fazla tema ve daha hoş ikon teması daha iyi olacaktır. (Standart gelse)

1 Beğeni

Yok ya KDE’yi herkes eskiden dolayı bug’lu ve kullanılmaz zannediyor ancak öyle değil. Kaynak tüketimi de az. XFCE’ye gelirsek eski pc’lere can kaynağıdır. Hiç kullanıcı dostu değil yazmışsın @Abdullah_Yigit_Karak, ancak sebebini açıklamamışsın

1 Beğeni

Şu ana kadar gnome-xfce-kde-lxqt gibi masaüstü ortamlarının denedim. Bunlar içinde en beğendiğim kde oldu. Pardus üzerinde direk kde desteği bulunmadığı için kde kullanmıyorum. yoksa debian kde fazlaca ilgiimi çekiyor şuan. ancak benim linux kullanmamın şuan temel sebebi Milli bir yazılıma destek olmak ve bunu benimsemek. ve pardusun mağazasına alıştım. ayrıcı bana diğer dağıtımlara göre hızlı geliyor. diğer dağıtımlara göre hızlı kuruluyor. güncellemeler daha hızlı şuana kadar tesbit ettiğim.
Gnome gelince gnome sadece görsel olarak güzel ama kopyalama barı ve naitulus dosya yönetcisi bana çok işlevsel gelmiyor. Kısayol oluşturmak uğraştırıcı mesela nemo kullanma özelliği var ancak oda masaüstüne bir dosya kopyaladığınız zaman yeniden nautilusa dönüyor. buda benim hoşuma hiç gitmedi. diğer dosya yönetcilerine geçtiğimiz zaman ise bu sefer hatalar oluyor buda can sıkıyor.

xfce ise görsel olarak belki karşılamıyor ama hız ve windowstan gelen alışkanlıklarımıza karşılık veriyor.

bunların hepsi kde de birleşiyor bence kde hem özelleştirme konusunda hemde dolphin dosya yönetici bence diğerlerine göre daha iyiçalışıyor. Ancak Tek sıkntısı Pardusa sonradan kurduğum zaman güzel çalışmasına rağmen
gnome üzerinden kurdum ben ve gnome uygulama kalıntıları vs oldu onları kaldırınca sistem bozuldu vs uğraşmak istemedim.

şuan xfce kullanıyorum güzel tek eksiği görsellik aslında bu rahat çözülebilecek birşey ama bu konuda tema çalışması vs yapılabilir.

işin özeti pardus bence son birkaç yıldır iyi ilerleme kaydetti. Şuna tek sorunum yazıcıları kendi tanıyor ama Tarayıcı özelliklerini tanımıyor. onu çözmeye çalışıyorum.

Pardus en hızlısı KESİNLİKLE yanlış bir algı. Aynı kernel, masaüstü yöneticisi ve paketler ile farklı bir dağıtım kursanızda yine aynı hızı alacaksınız.
Ayrıca Linux’un özgürlük felsefesi vardır. Pardus kullanmamak milli yazılıma destek vermemek değildir. Debian KDE veya başka dağıtımlar deneyebilirsiniz.
Bir de gnome silince aslında arkada KDE’nin de kullanacağı bazı paketleri silme olasılığınız var, her ne kadar 2 ayrı dünya (GTK - Qt) da olsa.

2 Beğeni

En hızlısı anlamında demek istemedim. Acemi bir kullanıcı olduğum için birncok eksik durumum olabilir. Örneğinin bu formun olmasi Türkçe destek alabilmek çok büyük avantaj oluyor. Yoksa daha hızlısı elbette vardir. Ancak Yapay zeka baya bir yardımcı oluyor suan birnkac kez sistemi cokertsekde baya ogretici oluyor.

Ben openbox kullanıyorum.

Bir arkadaşa da kurdum. O da oldukça beğendi.

Aslında ben de biraz yanlış demişim pardon ama yine de küçük de olsa eksiklikleri var gibi.

Eski bir bilgisayarda çok iyi çalışıyor bu yüzden kullanışlı olmadığı fikrine katılmıyorum. Gerektiği kadar kullanışlı bir yapısı var ama bana göre modern bir arayüz sunmuyor. Pardus’un iki farklı masaüstü ortamı sunması bu açıdan çok güzel, keşke seçenekler arasında KDE de olsaydı. Evde eski bir laptop var, içerisinde Pardus Xfce kurulu ve bence çok güzel çalışıyor. Modern bir görünüm hitap etmese de eski cihazlar için biçilmiş kaftan.

1 Beğeni

Pardus 23 sürümündeki GNOME hatalıydı ancak Pardus 25 ile bu hataların çoğu giderildi. Ancak burada bahsettiğiniz bazi hususlar hatadan ziyade GNOME’nin prensibi. GNOME prensibi gereği 'temiz masaüstü’nü benimsiyor bu sebeple Masaüstünde herhangi bir uygulama, dosya veya dizin göstermiyor. Ancak Pardus’ta varsayılan gelen eklenti sayesinde bu prensibi aşabiliyorsunuz.

GNOME’nin en sevdiğim yanı CTRL+ALT ve yön tuşları ile çalışma masaüstleri arasında kolayca geçiş yapabiliyor olmam. Bu KDE veya XFCE’de yox, olsa da GNOME’deki serilik ve verimlilikleri yox. Ben GNOME’yi daha çox seviyorum. Özellikle bu hususu. Bir masaüstü ortamında Codium, diğerinde Zen Browser, bir diğerinde Signal, bir diğerinde uçbirim açık olduğunu hayal ederseniz ctrl+alt ve yön tuşları ile rahatça ve kolayca geçiş yapabiliyorum. Kullanım açısından bence daha verimli ve güzel oluyor.

KDE hâlâ stabilite yakalamış değil, yazılım güncellemleri her zaman radikal, bu radikallikte geliştirilen bir masaüstü ortamı uzun vadede sorunlara yol açacaktır. Bu sebeple Pardus’un resmî olarak XFCE ve GNOME ortamlarında kalması daha yararlı.

Hayır gerçek anlamda Pardus diğer dağıtımlara göre daha hızlı. Diğer dağıtımlar içlerine bir çox depo, farklı paket yapısı ve Flatpak vb. yazılımları dahil ettiği için işletim sistemlerine yük biniyor. Pardus APT’de kararlı, deposu az ve zengin. Bu sebeple Pardus’ta diğer işletim sistemlerine nazaran bir hız avantajı mevcut. Bende diğer dağıtımlardansa Pardus’un hızına şahidim.

Şahsen bu fikirlerinize pek katılmıyorum ben "cachyos"kullanıyorum ve şimdiye kadar birçok dağıtım ile masaüstü ortamı denemiş biri olarak neredeyse hepsinde farklı sorunlar yaşadım. Ayrıca Debian tabanında paket yükleme hızları Arch tabanına göre aşırı yavaş ve hantal kalıyor.

Her neyse asıl konuya hız konusuna gelecek olursak “cachyos” tarafında paketlerin işlemci mimarisine göre “x86-64-v2”, “v3”, “v4” veya “Zen” şeklinde özel olarak derlenip paketlenmesi, diğer tüm dağıtımlara göre performansta çok daha büyük bir avantaj sağlıyor. Pardus gibi tüm dağıtımlar her bilgisayarda çalışsın diye en eski işlemci setlerine göre paket sunarken, “cachyos” modern işlemcilerin “AVX” ve “AVX-512” gibi komut setlerini doğrudan kullandığı için işlemciyi tam kapasite çalıştırıyor.Yani kullanım tecrübelerime dayanarak Pardus’un diğerlerinden daha hızlı olduğu görüşüne katılmıyorum.

Bu arda bu verdiğiniz bilgi yanlış KDE’de sanal masaüstü oluşturma var ve istedigin tuşa atayabilirsin.

KDE masaüstü çalışma ortamları arasındaki geçiş GNOME kadar stabil çalışmıyor. Çalışma ortamları arasındaki geçişi ve çalışma ortamlarını en iyi yönetebildiğimiz masaüstü ortamı bence GNOME. Gerek dokunmatik ekran veya touchpad’te, gerek masaüstünde diğer masaüstü ortamlarına göre bu konuda tartışmasız en iyisi olduğunu düşünüyorum. Çoğu kişi de KDE’ye bir sempati görüyorum ancak KDE bu eklediği özelliklere kararlılık ve varsayılan olarak en iyi ayarları sunamıyor. İstenileni ve kararlılığı elde etmek için sürekli ayarları kurcalamak gerekiyor. Eğer Windows’tan ilk defâ Linux kullanacak biriyse yabancılık çekmemesi adına KDE önerilebilinir belki ama Linux’un eski üyeleri için GNOME’nin daha verimli olduğunu düşünüyorum.

KDE’de çalışma alanları gayet stabil. İster kısayol atayın, ister touchpad ile üç parmak geçişi yapın, oldukça akıcı çalışıyor. Ben genelde meta(win)+tab kullanıyorum. Dokunmatik cihazım olmadığı için o konuda yorum yapamam ama masaüstü tarafı bence gayet başarılı.

İnsanların KDE’ye sempatı duyması bence şundan dolayı:
GNOME’da en basit özelleştirme için bile eklenti gerekiyor ve bu eklentiler her güncellemede patlayınca asıl kararsızlık o zaman yaşanıyor. KDE’de ise bu özellikler zaten sistemde gömülü olduğu için dışarıya bağımlı kalmıyorsun. Yine de günün sonunda ikisi de bu işin en babaları; kim nerede verim alıyorsa onu kullansın, sonuçta Linux özgürlük demek.

1 Beğeni

Baya Baya Alıştım ben xfceye görünüm olarak biraz uğraşmak gerekiyor ama şuana kadar gerçekten kararlı gözüküyor.

Xfce tabletlere benzemiyor evet kullanmayı bilmek gerekiyor

Benim demeye çalıştığım aslında şu. Benim bir kuzenim var. Kendisi bir ara Pardus XFCE denemiş. Ama öyle bir deneyim yaşamış ki “Pardus dandik” diye düşünmüş. Sorduğumda kullanıcı dostu değildi diyordu. Eğer bir kişi böyle bir yorum yaptıysa, eh o zaman bu işte bir sıkıntı var demektir.

Herkesin beğendiği bir sistem yok malesef

Asıl bir şeyi herkes beğeniyorsa, onda sıkıntı var demektir.
Bir şeyi kimse beğenmiyorsa da onda sıkıntı var demektir.
Birileri beğenecek, birileri beğenmeyecek ki farklı düşüncelere sahip insanlar aynı noktada olmasa bile yakın noktalarda iletişim kurabilecek.

Ben Pardus’u 2007 Lynx Lynx sürümünden beri takip ediyorum. En uzun süreli kullanımım Pardus 25 XFCE oldu ve bundan sonra da artık Windows tamamen bitmiştir. (Benim için)