Yeni Ortam Yeni Deneyim: Pardus DDE

Pardus DDE’yi yeni kurdum evdeki bilgisayarıma. Doğrusu çok beğendim. Standartlaşmış masaüstü görünümlerinden farklı. Yeniliğe ve değişime açık olmak lazım. Bu tarz masa üstünü özellikle gençler çok beğenecektir. Ayrıca DDE’ye yoğunlaşmak gerektiğini düşünüyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Bir de sorum olacak müsadenizle.
Depodan paket yükleyebileceğim bir synaptik benzeri uygulama yok mu acaba? Bulamadımda.:slightly_smiling_face:

2 Beğeni

verdiginiz komutla yükledim
açıkcası ben çok begendim istedigini masaüstü veya rıhtıma gönderme ve alt çubuktaki yada rıhtımdakimi desem ? Simgelerin sallanması başlatıcının görünümü güzel olmuş. Tablet gibi görüntüsü windowsa benzemedigi için bana göre pardus a yeni geçenler için daha ilgi çekici olur diye düşünüyorum xfce 17.0 dan sonra dde ye alışmam çok kolay oldu caps lock ve NumLk tuşu
kullanılırken ekranda görülmesinide şimdi farkettim , hoş olmuş
emegi geçenlere teşekkür ederim

5 Beğeni

Merhaba. Uzun yıllar sonra tekrardan Pardus Deepin kurdum. En son Pardus kurulumu yaptığımda pisi tabanlıydı, şuan debian kararlı tabanına geçiş yapılmış galiba. Deepin sitesinde Deepin’in pardusa port edildiğini öğrendikten sonra bir şans vermek istedim. Yaklaşık 1 aydır Deepin masaüstü ortamı kullanan ve içinde gereksiz yazılımlar bulunmayan hafif bir dağıtım arıyordum. Sanırım aradığım şey Pardus imiş :slight_smile: Umarım Deepin masaüstü paketleri devamlı olarak güncellenir. Çünkü birçoğu ağustos ayındaki sürümlerden oluşmakta. Konu ile ilgili olarak bu Deepin sürümüne katkıda bulunmak isterim.

2 Beğeni

Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Selamlar saygılar.

1 Beğeni

Şöyle yardımcı olayım;

3 Beğeni

Musa hocam çok teşekkür ederim. Bende depo adreslerinin olmadığını fark ettim. Önce buradan depo adreslerini ayarladım. Ardından
sudo apt-get update
sudo apt-get install synaptic
komutlarkıyla sorunsuz şekilde kurdum. Sağolasın.

Hem benim çocuklarım hem de arkadaşlarımın çocukları DDE masaüstünü çok beğendiler. Tekrar teşekkürler.

4 Beğeni

Pardus forum kategoriler altında DDE Masaüstü alt kategorisi açılırsa iyi olur düşüncesindeyim. Selametle.

4 Beğeni

İşyerimde kullandığım bilgisayara da Pardus DDE kurdum. Gören arkadaşlar bayıldılar. Çok cezbedici oldu. Önceden Pardus deyince dudak bükenler şimdi “hiç fena değilmiş, kullanılabilir” gibi yaklaşım sergilemeye başladılar. İl Sağlık Müdürümüze ve Müdür Yardımcımıza gösterdim. Ve pardus dde’ye göçmek için çalışma başlattık, çok şükür. Bu süreçte siz değerli pardusa gönül verenlerin yardımlarına ihtiyacım olacaktır. Herkese selamlar ve saygılar.

6 Beğeni

Merhaba;
Tebrik ederiz. Şahsen DDE nin bu kadar sevileceğini tahmin etmiyordum.
İnşaallah istikbali parlak olur.

Selamlar.

6 Beğeni

Ben daha çok Windows’a benzemeli diyenlere katılmıyorum. Neden böyle bir amacı olsun ki?

Genel görünümü bence çok tatlı ama şu Elementary OS’deki gibi veya Mac OS X’deki gibi alttan çıkan menüleri hiç sevmiyorum. XFCE’nin performansı bence çok güzel.

DDE’ye resmi destek vermeniz de iyi fikir olmuş. Normal bilgisayar kullanıcıları işlevlerden ziyade görüntüye önem verdikleri için Pardus kullanımını artırabileceğini umuyorum.

Hayırlı olsun. :sunglasses:

4 Beğeni

Bu komut ile dde kurulumu yapıldığında sorunsuz çalışıyor mu?

4 Beğeni

Pardus 17 xfce yüklü sisteminize dde arayüzünü yüklemiş oluyorsunuz. Sorunsuz çalışmaktdır.

3 Beğeni

Eveet. Örnek Şekil A (size yazdığım bilgisayar)

1 Beğeni

o sorun bende de vardı hocam flash diski o ekranda iken çıkarın başka usb girişine takın tekrar deneyin düzeliyo ben denedim oldu

2 Beğeni

Piyasadaki hemen hemen tüm linux sistemlerini denemiş bir ev kullanıcısı olarak söylüyorum yerli işletim sistemini kullanmayı çok isterim fakat malesef şuana kadar çıkan pardus sürümleri isteğimi karşılamadı.Deepinle tanıştığımdan beri bu sistemi çok beğeniyorum pardusun bu sisteme el atmasına çok sevindim fakat şu depo olayını bir düzeltin artık deepindeki gibi görselli ve açıklamaları olan bir depo sistemini geliştirin.En çok kullanılan linux sistemlerine bakın hepsinin ortak noktaları stabil,görsel ve depolarının çok geniş programlarla dolu olması ve bu programların görsellerinin ve açıklamalarının olduğu sistemlerdir.Ayrıca birde bu sistemde şöyle bir sorunum oldu sürekli kablosuz bağlantım kopuyor.Teşekkürler.

5 Beğeni

Görsel depo konusunda bende aynı düşünüyorum. Aynı şey Xfce için de geçerli. Program bazlı bir paket yüneticisi olması gerekli. Burada bahsedilen şey Synaptic değildir. Synaptic paket deposu. O zaten olacak. Ama paket deposunda uygulamaların ayrıca bulunması gibi bir şey bizim istediğimiz. Bir uygulama yüklemek istiyoruz arama kriterine ‘xxxxx’ yazıyoruz örnek vermek gerekirse. En az 15 paket geliyor. Hangisini yükleyeceğiz. Kullanıcı dostu değil. Herkes her paket hakkında bilgi sahibi olmak zorunda da değil. Zaten 50000 paket var hangi birisini bileceğiz. Bildik diyelim. Yazılımcı değilse ne işine yarayacak. gdebi zaten bağımlılıkları otomatik kuruyor. Yani kullanıcı dostu olması için paketler yerine sadece uygulamaların kendilerini filtreleyen görselleri bulunan yeteri kadar açıklamaları bulunan ve bunları da düzen ve nizam içinde kullanıcıya sunan bir depo uygulaması geliştirilmesi hiç de fena olmaz. Ben DDE kullanmıyorum. Ama umarım ki Xfce için de tez zamanda böyle bir güzel Pardus projesi geliştirilirde herkes rahat eder.

9 Beğeni

Bana nedense DDE daha hızlı geldi XFECE den.

1 Beğeni

Size katılıyorum Musa Bey.Pardus’u ben de paket mantığı dışında çok seviyorum.Depoda bir şey arayınca bazen çok fazla karmaşık şeyle karşılaşıp ne aradığımı unutuyorum.Keşke geliştirici ekibe daha fazla destek verebilsek, daha fazla sahip çıkabilsek Pardus’a.

2 Beğeni

Merhaba;

Burada daha farklı söylüyor gibi.

Selamlar.

1 Beğeni

aleyküm selam teşekkürler

1 Beğeni