Yükleyeceğiniz Fotoğraflara Hızlı Sansür Uygulayın

Bir yere fotoğraf yüklemeden evvel, o fotoğrafın metadata bilgilerini silmenin yanında, yüklemeden önce fotoğraftaki ayrıntılara dikkat etmeniz, kişisel bilişim güvenliğiniz açısından çok önemli olabilir.

Artık teknolojinin bazı yeterliliklere eriştiği bir çağdayız. Bir fotoğraftan elde edilen ipuçları sizi ciddi şekilde zor durumda bırakabilir.

Bir fotoyu yüklemeden önce, onu açıp detayları inceleyin ve başkalarının görmesini istemeyebileceğiniz şeyler var mı diye dikkatle kontrol edin.

Varsa, aşağıdaki örnek anlatım size yardım edecek.

1- Basit Yöntemle Şipşak Sansürleme

Fotoğraf üzerinde sansürleme yapmak için ileri seviye Photoshop ya da GIMP bilmek zorunda değilsiniz. Paint gibi çok küçük bir araçla da bu işlemi kolayca yapabilirsiniz. Fotoğrafta saklanması gereken yere kırmızı karalamalar yapmak, estetik açıdan çok çirkin olduğu için, bu anlatım sadece öneridir.

Aşağıdaki resme dikkat edin:

Bir foruma ekran görüntümü fotoğraf olarak yükledim, ama ekran yansımasından yüzümüz görünüyor. Bunu kolayca, saniyeler içinde çözebilirim.

Bilgisayarınıza “Kolourpaint” kurun. Hemen her linux dağıtımının depolarında vardır ve yüklenmesi çok kısa zaman alır.

Ardından çalıştırıp fotoğrafınızı içine sürükleyin. Seçme aracını seçerek gizlemek istediğiniz bölgeyi çerçeve içine alın:

İsterseniz dikdörtgen seçim alanının hemen yanındaki serbest seçim aracını seçerek, istediğiniz detayları içerecek şekilde gezinmeli seçim de yapabilirsiniz.

Şimdi, Görsel menüsünden Gizli Yap deyin.

Gördüğünüz gibi bölge blur efekti aldı. Eğer yeterli değilse, Görsel–>Gizli Yap’ı birkaç kez tekrarlayın.

Daha sonra kaydedin:

Bu işlem, yaptığınız değişikliği orjinal resmin üzerine yazar. Orjinal resmin korunmasını istiyorsanız, Dosya–> Farklı Kaydet yaparak bir kopya olarak kaydedebilirsiniz.

2- Daha İyi ve Akıllı Bir Araç:
Aşağıdaki linkteki araç, sadece resimleri sansürlemekle kalmıyor, videolarınızı da sansürlüyor. Yaptığımız testlerde tatminkar sonuçlar elde ettik ve sizlerle paylaştık. Mutlaka denemenizi öneririz:

Özgür kullanımlar.

4 Beğeni
1 Beğeni

Çok özür dilerim Fatih.

Yazının resimlerinin ekran görüntülerini ayarlarken aklımdaydı yemin ederim. Ama yazıyı yazarken unutmuşum. Bu güzel aracı tanıtmazsam olmazdı. Yazının sonuna kısa notla ekledim artık (büyüsü kaçtı).

Yok be abi ondan yapmadım, alternatif olarak da. Diye paylaştım

1 Beğeni

Fossify Kamera zaten otomatik metadata siliyor çektiği fotoğraflardan. Tavsiye ederim.

Bu Fossify google ye baya rekabet ürünler çıkarmış . Google telefon mesaj kişiler , galeri yerine FOssify tercih ettim . Kamerayı deneyemedim android 9 desteği vermeyince .

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.