Pardus-Store Açılmıyor

Herhangi bir işlem yapmadım padusu kurdum ve ilk olarak mağazayı açtım ve mağaza çalışmadı.

Kurulum yaptığım flash ile pardusu başlattığımda mağaza çalışıyor

1 Beğeni

Ben de aynı sorunu yaşayanlardanım. Pardus Mağaza’yı açtığımda parola girdikten sonra konsol ekranı açılıyor, siyah ekran ve hemen ardından kapanıyor. sudo pardus-store yazdığımda da “Parçalama arızası” uyarısı geliyor konsol ekranında.

@Yunusemre Merhabalar sitemi yeniden kurdum ilk açılışta mağaza çalışltı. Ardından güncelleme geldi güncellemeleri yükledim. Mağazayı tekrar açığımda çalışmadı. Toplamda 250mb civarında bir güncelleme aldı. Umarım bir çözüm bulunur.

Merhaba @volkankoc bey,
Durum çok enterasan kurulumu tekrar yapma imkanınız var mı.

Merhabalar.
Ben de mağazaya girmek istediğimde bu hatayı alıyordum. Ayarlardan sadece Pardus depolarının seçilmesini yaptığımda Pardus Mağaza’ya ulaşmaya başladım.
Ekran%20g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC_2018-08-24_14-33-27

Masaüstü ortamı nedir ? DDE, XFCE

@volkankoc bey, her iki masaüstü ortamında da dediğiniz senaryo şeklinde test ettim (sıfır kurulum mağazayı aç, güncelle mağazayı aç). Hiç bir sorun gözükmüyor. Bakınız yaptınız demiyorum ama bizleri yanlış yönlendirecek eksik bilgi verme veya yanlış bilgilendirme yapmak bizi hiç bir yere taşımaz ve boşuna zaman israfı. Binlerce kişi kullanabiliyor neden siz kullanamıyor sunuz acaba.

İndirmiş olduğunuz Pardus Kurulum disk kalıbının doğru olup olmadığını kontrol eder misiniz lütfen.

Bugün tekrar yapacağım buradan bildirim yaparım.

iyi günler. okuldaki bilgisayara pardus 17.3 kurdum. paket yoneticisi çalışıyor ama pardus store girmiyor. meb e baglı okullarda giremiyormuyuz. bilgisayarda meb sertifikası falan yüklü. internete baglanmada problem yok

1 Beğeni

Böyle bir sorunla karşılaşıyorum ve Pardus Store açılmıyor.

ayaldiz@pardus:~$ sudo pardus-store
QXcbIntegration: Cannot create platform OpenGL context, neither GLX nor EGL are enabled
Failed to create OpenGL context for format QSurfaceFormat(version 2.0, options QFlags(), depthBufferSize 24, redBufferSize -1, greenBufferSize -1, blueBufferSize -1, alphaBufferSize 8, stencilBufferSize 8, samples -1, swapBehavior 2, swapInterval 1, profile  0) 
İptal edildi

Daha önceden açılıyor muydu ? En son yaptığınız işlemler nelerdir?

Evet açılıyordu.Spotify indirmek için en son 1.5 ay önce girmiştim.

@Yunusemre bu nasıl bir üslup. Sanki ben bilerek size eksik yada yanlış bilgi veriyorum size boşa uğraştırıyorum gibi konuşuyorsunuz. Sanırım yardımı yanlış yerde arıyorum. Sizlere kolay gelsin.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.

@volkankoc üslubumu tartmak istiyorsanız buyrun hodri meydan burayı herkes okuyor. Yazdığım yazı da hiç bir problem yok üstünüze alınmanız gereken bir yer de yok.

Kolay gelsin.

Onları kullanıyordum ama dün gelen bir güncelleme ile pardus store artık sorunsuz açılıyor.

Aşağıdaki komutları sırayla çalıştırıp deneyiniz.

sudo dpkg --add-architecture i386
sudo apt update
sudo pardus-store

Okuldaki bilgisayarda pardus mağaza hala aynı hata ile açılmıyor. Başka bilgisayarda da denedim. Ancak evdeki bilgisayarımda sorunsuz açılıyor ve işlem yapıyor. Sanmıyorum ki masaüstü farkından dolayı olsun ama iş yerinde XFCE evde DDE kullanıyorum.

Bu arada yanlış anlaşılmak ve hedef seçilmek istemiyorum ama forumda yardım arayan ve yardım etmeye çalışanlar arasında üslup sorunu göze çarpıyor. Kendi adıma yardım isterken veya bir konuda “şöyle olsa daha mı iyi olur” gibi isteklerde bulunmaktan açıkcası çekinir oldum. Birkaç mesaj yukarda başka bir arkadaşın da başına geldiği gibi. Yardım veren arkadaşların, geliştiricilerimizin -ki emeklerine sonsuz saygım var- daha anlayışlı olmaları, bazen ilkokul 1. sınıf çocuğuna anlatır gibi ançıklamalarda bulunmaları kullanıcı sayısını arttıracaktır. Aksi durumda kişiler pardustan uzaklaşıyorlar malesef.

1 Beğeni

Selamün Aleyküm

İlk paragraf;
Bu durum mebdeki engellemeden kaynaklı. Pardus Mağaza, henüz beta aşamasında olduğu için sunucusu alanadı içerisinden değil IP adresi üzerinden hizmet veriyor. Meb ise oluşturduğu beyaz liste ile süzgeçleme yaptığı ve IP adresi de bu listede olmadığı için engelliyor. İl milli eğitim müdürlüğünüz ile iletişime geçin.


İkinci paragraf;
İnsanlar arası sözlü iletişimi yazıya döktüğümüzde ancak %5’ini aktarabiliyoruz(Kafamdan atmıyorum. Bir araştırma sonucu :grin::blush:)
Sözlü ifade de kullandığımız mimik, ses tonu vb. şeylerle iletilmek istenen mesaj tam iletilir(Kişinin bilgi ve tecrübesine göre değişir tabi :sweat_smile::grin::blush:)
Bundan dolayıdır ki yazılı iletişimde özellikle hızlı iletişim araçlarının gelişmesiyle gülümseme “=)” ile başlayan bir ifadeler kullanmaya başladık. Başladık çünkü ihtiyacımız vardı. O an ki ruh halimizi aktarma ihtiyacı hissettik yoksa mesajı ilettiğimiz kişi o an ki kendi ruh haliyle metni içinden seslendiriyor ve yanlış anlaşılmalara neden oluyor. Özellikle hassas veya bir kıvılcıma bakan konularda :upside_down_face::sweat_smile::blush:
O sebetendir ki, ifade kullanmaktan çekinmeyin. =D

Selametle… :blush:

1 Beğeni

Aynı hata devam ediyor.