Sevgili Mehmet Bey,
On yıllık bir Linux kullanıcısı olarak ben de sizin duyduğunuz duygulara kapıldım.
Ancak her yeni bilgi yeni keşfetmeleri ve yeni tatları da beraberinde getiriyor.
Kızmadan önce keşfetmeye baksanız daha güzel olmaz mı?
Alışmış olduğumuz düzenden kopamıyoruz. Yeniyi denemeye de korkuyoruz; ya kötü bişi olursa?.. diye…
Kendimizi güvende duyumsamak istiyoruz. Bunda da haklıyız.
(Üzerinize alınmayın lütfen) Genelde uzun okuma alışkanlığımız yok; bir tık ile her şeyi halletmek istiyoruz.
Halbuki emek verdiğimiz bilgi bize daha çok mutluluk verir.
Bu kadar felsefeden sonra sorularınıza gelelim.
Evet, DDE ortamı alışmış olduğumuz araç ve gereçleriyle gelmiyor varsayımsal olarak.
Paket indirip kurmak için önce Synaptic paket yöneticisini kurmak gerekiyor.
Ondan sonra işiniz kolay.
Varsayımsal olarak gelen Deepin Uçbirim aracılığıyla uçbirime girin (konsoldan korkmayın, yemez; valla yemez. Ben de ööle sanıyordum. Ancak ööle diilmiş. )
Uçbirimde şu komutu veriniz:
sudo apt-get install synaptic
Size şifre (parola) soracaktır. Şifrenizi giriniz, ‘enter’ düğmesine basınız; hani sağ yanda üzerinde aşağıya doğru kıvrılan bir ok bulunan kocaman bir düğme var ya, işte ona basınız. DDE isteğinizi anlayacak ve yazılımı kuracaktır.
Daha sonra ‘Başlatıcı’ dan Synaptic yazılımını açınız. Dilerseniz bölümlerden ya da yukarıdaki ‘arama’ bölümünden dilediğiniz yazılımı bulup kurabilirsiniz.
Kolay gelsin…
Ben de hâlâ keşfetmeye çalışıyorum bir on yıllık Linux kullanıcısı olarak.
Bir de, merak ettiğiniz konuları 'Forum’da arama düğmesiyle arayarak bulabilirsiniz. Konunuzla ilgili madde bulamazsanız, sorun, kesinlikle buradaki gönüllü dostlar size yardımcı olacaktır.
Keşfettikçe tadına varacaksınız.
Esenlikle…