17 sürümünün kurumsal olarak tercih edilmesi

Merhabalar bu konularda bilgim yok kusura bakmayın. Daha güncel sürüm varken 17 sürümünün kurumsal olarak tercih edilmesinin sebebi nedir acaba, yani 17 sürümü daha iyi olduğundan falan mı?

Kurumsal işlerde her şeyden önce kararlılık ve güvenlik gelir. Pardus 19 sürümleri yeni oldukları için kararlılıkları hakkında net bilgi olmayabiliyor. Ayrıca, kurum içindeki bütün bilgisayarları güncellemek zaman alacağı için zaten kararlılığı kesin olarak bilinen sistem tercih ediliyor. Pardus 17.5 de bu istekleri karşılıyor. Hem hâlâ güvenlik güncellemelerini alıyor hem de kararlılığı hakkında net ve olumlu bir bilgi var.

1 Beğeni

Peki mesela 17.5 sürümüne Firefox ESR, LibreOffice, VLC gibi programların yeni sürümleri gelir mi?
İkinci olarak şahsen ben Firefox ESR’nin sürümü eski olduğundan Güncel Firefox indirme, çalıştırma burada bahsettiğim gibi güncel sürümü indirip kurmadan çalıştırarak kullanıyorum bunda uyum sorunu, karasızlıklar gibi sorunlar olur mu? Ben 2 gündür bu şekilde kullanıyorum farkettiğim bir hata olmadı ama bu konuda bilginiz varsa faydalanmak isterim.

-Buradan indirebilir:https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/#product-desktop-release
-Buradaki yönergeleri takip ederek kurabilir veya çalıştırabilirsiniz:Linux'ta Firefox'u yüklemek | Firefox Yardımı
-Kurmadan çalıştırma için: Frirefox’u indirilenler klasörüne indirin, arşivden çıkarın, dosya içerisinde ayar simgesi olan firefox isimli simge aracılığıyla programı çalıştırabilirsiniz. Sonrasında masaüstüne bağlantı oluşturabilir, indirdiğiniz ‘arşiv dosyasını’ silerbilirsiniz. Arşivden çıkarılanları silmeyin.
*Bir şeye garanti veremem, kendi anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım.

Yeni sürümler gelmez. Sadece kararlılık iyileştirmeleri gelir. Yeni sürümleri kendiniz kurmanız gerek.
Firefox’u kurmadan çalıştırmak hiç sorun yaratmaz. Kurduğunuz zaman da aynı dosyayı çalıştıracak, sadece yeri farklı olacaktır. Ben de birkaç aydır Firefox Developer Edition kullanıyorum sizin bahsettiğiniz yöntemle. Dosya konumunu değiştirmediğiniz sürece sıkıntı çıkmaz.

1 Beğeni

Pardus’u hatta Linux’u ancak 1 aydır kullandığım için biraz yabancıyım bu işlere ancak gayet anlayabileceğim şekilde anlattınız sağ olun, çok teşekkürler.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.