2. EKran Kartı Driver'ı NVIDIA (bumblebee-nvidia)

Merhaba,
Lapotumda bulunan 2. ekrantı nvidia mx130, synaptic paket yönetici ile bumblevee ve bumblebee-nvidia yazılımlarını indirim, masaüstüne bir nvidia kısaylou geldi ama hiç bir şekilde açamıyorum hata da vermiyor. Şuanda onboard ekrantı olan intel ekran kartını kullanıyor. Nasıl temiz bir driver kurabilirim. Kullandığım sürüm 19.4-1 XFCE 4.12

Merhaba, nvidia nın web sitesinden ekran kartınız için uygun olan linux driverini indirip ctrl+alt+f12 (f7 veya f11) tuş kombinasyonu ile x desktoptan komut sistemine geçin . ps -aux ile xserverin pit numarasını bulun ve kill komutu ile öldürün. indirdiğiniz klasöre geçin. NV ile başlayan uzantısı .run olan dosyayı sudo sh NVdosya ismi.run komutunu çalıştırın. kurulum bittiğinde sudo shutdown -r now komutuyla yeniden başlatın. kurulmuş olması lazım.
linux komutları hakkında yeterli bilginiz yoksa internetten araştırıp not alın. birşeyler ters giderse x desktop sistemi başlamayacağı için siyah ekran komut sisteminde kalabilirsiniz. Bu nedenle araştırmanız zor olur.
kolay gelsin…

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.