Hepinize selamlar öncelikle 1. Sorunum bilgisayardan ne yaparsam yapayım ses salak çıkıyor yani salak derken mesela virtualbox’a win7 kurdum açılış sesi ya yarısı geliyor yarısı gelmiyor yada normal ilerlerken sesin 1 sn’si boş oluyor başka şeyler yaparken o giden 1sn’lik ses birden çalıyor bir besmele çekip pc’yi yeniden başlatıyorum noldu buna şimdi diyorum birde win xp kurdum aynı şey oldu video, oyun, müzik vb. Şeylerdede oluyor bu.
2. Sorunum ise bilgisayara wine yükledim ama bir türlü bulamadım karşıma çıkmamakta ısrar ediyor.
Virtualbox’tada pc’de 2gb ram var vm çok iyi olmuyor aşırı fazla kasma oluyor win7’ye maksimum 768 mb verebiliyorum xp’ye 128 mb en az fazla verince pc kasıyor az verince vm kasıyor bir türlü anlamadım gitti zaten elime minimum 3.5 gb internet bir geçsin geri win7’ye geçeceğim aslında pardus kullanacağım hiç aklıma gelmemişti ama win10 çöktü ve açılmadı bu yüzden kısa süreliğine android-x86 kullandım zaten bu yüzden win10 çöktü ve bir bakmışım bilgisayara Pardus 21.1 XFCE kuruyorum. Herneyse şu 2 sorundan birisi olsun gitmesse pardus ile’de win8, 8.1 ve 10 ile’de yolumu ayıracağım birde android ile. Basit ve internetsiz bir çözüm lazım bana.
1 Beğeni
Wine bir uygulama olarak çıkmıyor zaten karşınıza. Uçbirim üzerinden çalışıyor. Arayüz için Q4wine indirebilirsiniz.
Wine’ı şöyle kullanıyoruz:
Bir .exe dosyasına sağ tık yapıyoruz >> ‘Başka uygulama ile aç.’ >> ‘Özel komut kullan’ >> açılan yazı yazma yerine wine yazıyoruz. >> ‘Bu tür dosyalarda öntanımlı olarak kullan.’ seçeneğini de işaretleyip >> 'Aç’a basıyoruz.
Artık .exe dosyalarını çift tıklama ile çalıştırabiliriz.
Q4wine uygulamasını da indirmenize gerek yok bence ama tabi siz bilirsiniz. Yukarıdaki yöntem ile zaten .exe’leri çift tıklayarak çalıştırabiliyoruz.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.