Başlıkta yazan sürümü faz 2 Vestel Intel etkileşimli tahtada kurarken tüm diskleri sil seçildiği zaman ingilizce olarak canlı sürüm başlıyor. Eski sürümlerde karşılaşmadım hiç. Canlıdan girip etap yükle diyoruz ve başlıyor. Çok mesele değil şimdilik.
Asıl sorun eta Touch driver 4.0 sürümü güncellemesi gelmiş. Yapıldığı an dokunmatik ekran çalışmayı kesti. Koordinatör ile Tübitak ekibi de haberdar oldu galiba. Sorunun veri kaybı yaşamadan çözümü şu; paket yöneticisinden sürümü zorla seçeneği ile tekrar 3.5 dönüş yapılması gerekiyor. Yeniden kuruluma gerek kalmıyor. Forumda da bilgi bulunsun diye paylaşıyorum. İyi çalışmalar.
Aynı sorunu 2-3 tahtada ben de yaşadım dediğiniz gibi çözdüm ama buna kalıcı bir çözüm getirilmesi gerekiyor.
Bugün bir kurulum daha yaptım. Canlıdan başlatmadım. Tüm diskleri sil seçeneğine bastım yine canlı sürüm olarak ingilizce başladı. Etap yükle dediğim zaman Türkçe olarak kurdu. Sorun yaratmıyor ama önceki ISO dosyalarında karşılaşmadım hiç.
Koordinatör vasıtasıyla geliştirici ekip komutları gönderdi ilk gün. Sadece reboot işlemi yoktu ve yapmadım. Sorun devam ediyordu. Ekranı o gün komple sildim. Ancak bir değişiklik olmadı. Sürüm düşürünce çözüldü sadece. Şu an için beklemedeyiz. Eta Touch Driver güncellemesi yapmıyorum. İl içinden başka arkadaşlar da aynı problemi yazdılar. Tarif ettik sürüm düşürme işlemini. Düzeldiği bilgisi geldi.
Evet. İmaj dosyası değil. Orijinal ISO dosyası, başlıkta belirttiğim sürüm ve ventoy ile kurulum yapıyorum. Ekran temizliği ile çözülmeyince aynı tahtaya temiz kurulum da yaptım. Belki kalibrasyon ayarları ile ilgili dosyalar çakışmıştır diye. Kurulum bitince güncelleme ile sürücüyü yükleyince maalesef sorun tekrar ediyor.
Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.