23.1 Kurulum hatası yardım

Pardux 23.1 kurarken bu hatayı alıyorum. Sorun nedir acaba?

Pardus çalışan üzerinden diskler uygulaması ile kurulum yapacağın diski biçimlendir yeniden kurmayı dene. Anladığım kadarıyla grafik arayüzü ile kurulum yapıyorsun. Daha bende karşılaştım bu şekilde çözmüştüm.Sorun disk yada bölümleme ile ilgili.

Aynı hatayı ben de alıyorum denemediğim yöntem kalmadı. Geparted da ayrılmamış bölüm diyor. Disks asla biçimlendirmiyor. Pardus kurulmuyor.

Diski windows’lu bir bilgisayarda açıp biçimlendirmeye çalışın. Hala başarılı olamıyorsanız bozulmuştur.

Ayrılmamış gözüküyorsa GPT bölümlendirme tablosuyla tablo oluşturun, alanı seçip yeni bölüm oluşturarak EXT4 formatıyla formatlayabilirsiniz eğer linuxta kullanmak isterseniz. Windows için NTFS formatı uygundur.

Bu işlemlerde de hata veriyorsa disk mekanik olarak bozulmuş veya bad sector oluşmuş olabilir.

Windowsla biçimlendiriyorum. Sonra tekrar pardus kuruluma geçiyorum. Diskleri seçme bölümüne gelince ister yardımcı ile ister gparted ile veya canlı kurulumla biçimlendirme ve bölümleme yapılamıyor. Kurulumla çöküyor.

Ben de Windows10’u tamamen biçimlendirtip(Ms. Windows’u kaldırmak istedim) Pardus 23 Sunucu sürümünü dün kurdum. XFCE masaüstünü sonradan yüklediğimde menüde dil değiştirme özelliği yoktu. İnternetten öğrendiğim bilgiler de işe yaramadı. Ayrıca dahili kablosuz ağ donanımımı da tanımamıştı.

Bugün ise Pardus 23 XFCE sürümünü grafik kullanıcı arayüzle kurulum yaptıktan sonra bilgisayardaki imleç yanıp sönmede kaldı. Pardus simgesini de göremedim.

Şimdi de Pardus 23 XFCE 'yi en üstteki Pardus Çalışan seçeneği ile kurup, otomatik kurulum seçeneği ile kurmayı başardım. Kablosuz ağları da otomatik görüyor.

Açılışta sorulan şifre ise

Kullanıcı adı: Pardus
Şifre: 1

Kaynak: Pardus Otomatik Kurulum Şifresi Nedir? - kaan tarafından #3

Pardus’un Sunucu sürümü + XFCE 'yi gördükten sonra Pardus 23 XFCE sürümünün kullanımı ondan çok daha rahat hissettirdi. Windows’tan vazgeçmeyi düşünüyorsanız Pardus 23 Xfce 'yi otomatik kurulumla kurmanızı tavsiye ederim.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.