2in1 Tablet Bilgisayarlarda Pardus Kullanan Var mı?

Merhabalar Asus TP200sa marka 2in1 dokunmatik bilgisayarım var. Pardusla beraber mükemmel çalışacağına eminim ancak dokunmatiğin stabil çalışıp çalışamayacağı veya tablet modunda kullanıp kullanamayacağımdan emin değilim. Daha önceden tecrübe eden var mı?

Asus TA modelinde çalışıyor. İsterseniz canlı sistem olarak deneyebilirsiniz.wifi kartını tanıtmak için ubuntu forumlarından arama yapabilirsiniz.

1 Beğeni

Teşekkürler hocam. Wifi kartını hallerim. Dediğiniz gibi TA modelinde stabilse TP200 de de çalışacaktır. En iyisi dediğiniz gibi bir canlı sistem kurmak ve denemek. Kurulum sonrası gözlemlerimi paylaşırım.

1 Beğeni

Bir soru daha :slight_smile: Acaba hangi Pardus sürümünü indirmeliyim?
Pardus ETAP 5.2 (64-bit) bu sanırım etkileşimli tahtalar içindi dokunmatikte daha faydalı olur mu?
Yoksa normal Pardus 17.5 UVD XFCE (64-bit) mi indirmeliyim?

Xfce arayüzlü olanı indirin. Ram ve işlemci yüksek değil.

2 Beğeni

Asus TP200SA üzerinde Pardus 17.x XFCE kullanmaktayım herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ters hale geldiğinde klavye ve touchpad’in otomatik kapatılmasına yönelik bir betik kullanmıştım. Ekranın yatay(klasik kullanım) ve dikey(kitap ve dikey web sayfası okumak için) olabilmesi için panele başlatıcı ekleyerek değişim sağlamaktayım.

Ürünü ikinci el olarak satın aldım. Aldığımda Windows üzerinde işlem dahi yapılması çok yavaştı ki satan kişi de güçlü olmadığını söylüyordu. Fakat aldığımdan beri verimli şekilde temel ihtiyaçları karşılayabilmekte. Ama tabi ki disk alanı ve ram’i oldukça düşük olduğu için üzerinde çok gelişkin şeyler yapmayı beklemeyiniz.

1 Beğeni

Hocam zamanınız olduğununda rica etsem tanımladığınız betiği nasıl tanımladığını detaylı anlatır mısın Pardusta yeniyim oyüzden detaylı rica ediyorum :slight_smile: şuan kuruyorum pardusu

Şuan cihaz yanımda değil. Fakat aşağıdaki komut ile synaptic touchpad’in numarasını öğrenip;

xinput list

aşağıdaki komut ile pasif, 0 yerine 1 yaparak da aktif yapabiliyorsunuz.

xinput set-prop 12 "Device Enabled" 0

Özetle aşağıdaki komutu ~/.bashrc’ye ekleyerek touchpadac ve touchpadkapa komutlarını uygulayabilirsiniz. Cihazın “transform” halini nasıl detect ettiğini ise şuan hatırlayamıyorum. Cihaza erişinde yazabilirim.

alias touchpadkapa='xinput set-prop `xinput list | grep -i touchpad | cut -f 2 | grep -oE '[[:digit:]]+'` "Device Enabled" 0'
alias touchpadac='xinput set-prop `xinput list | grep -i touchpad | cut -f 2 | grep -oE '[[:digit:]]+'` "Device Enabled" 1'
3 Beğeni

Selamün Aleyküm Hocam
Bununla ilgili bir rehber hazırlarsanız güzel olur. :blush:
Birçok kişinin sorununu çözer.

2 Beğeni

Ben Casper n360 a kurdum. Dokunmatik ve ses bazen çalışıyor bazen gidiyor. Blootooth kamera otomatik döndürme çalışmıyor. Onun dışında Windows tan bile daha hızlı ve ram tüketimi düşük…

Kurulum bitti bilgisayar gayet hızlı çalışıyor PARDUS a bayıldım. Mağazası da bir harika.
Hocam dokunmatik takılmadan gayet akıcı çalışıyor şuan tek sorun ekranı çevirip tablet şekline alınca klavye ve touchpad kilitlenmediği için dizime sürtünen touchpadin hareket etmesi ve yazı yazmam gerektiğinde ekran klavyesinin açılmaması.
Dediğiniz komutları Terminale yazacağım sanırım.
Terminale xinput list yazınca komut bulunamadı dedi.

Çok teşekkür ederim hocam.
Dediğinizi yapamadım terminale xinput list yazınca komut bulunamadı dedi.
Cihazınıza eriştiğinizde ve müsait olduğunuzda cevabınızı bekliyorum.

xinput yüklemek için uçbirime şunu yazabilir misiniz
sudo apt-get install xinput

Yazdım hocam yalnız ben xinput list te SynPs 2 touchpadi göremiyorum donanım olarak. Onun sebebinide bulamadım maalesef.
g2

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.