script son aşamasına kadar sorunsuz çalıştı masaüstüne firefox kısayolu da oluşturdu.
ama kısayola tıkladığımda “/opt/firefox/firefox/firefox” alt süreci çalıştırılırken hata oluştu (Böyle bir dosya ya da dizin yok)
hatası alıyorum. * oysa /opt dizininde var.
çaresi nedir acaba. şu gönderide 32 bit firefox kurulamayacağı belirtilmiş sanırım. ne yapabilirim arkadaşlar.
yukarıdaki gibi gibi seçin ve hemen indirine tıklayın
Daha sonra indirdiğiniz dizine gelip sıkıştırılmış dosyayı çıkarınız.
Daha sonra çıkartığınız dizine gelip dizini açınız:
Yalnız hocam benim dosya içeriklerim ile sizinkiler farklı sanki sizde 50 den fazla dosya varken bende 47 tane gözüküyor. ama aynı belirttiğiniz yerden indirdim.
bende sudo apt install libstdc++6
ve sudo apt install libstdc++6-i386-cross komutlarını çalıştırdım ama yine firefoxu açmaya çalışırken aynı hatayı alıyorum.
ilginiz için teşekkür ederim yalnız hala çalıştıramadım. @Burak_Erkus hocamız çalıştırmış ama zannederim başka bir program yüklemeye çalışırken gerekli kütüphaneleri kurduğu için onun bilgisayarında direkt açıldı bazı kütüphanelerim eksik sanıyorum ama bulamadım.
firefoxun deb paketini indirip pardus paket kurucu ile yüklemeye çalıştım. ama bir kütüphane eski versiyon olduğu için yükleyemedim.
Sorun çözüldü arkadaşlar. @mahmutelmas06@Burak_Erkus
Burak hocamızın belirttiği paketleri yüklememe rağmen sorun devam ediyordu.
en son şu komutu denedim artık çalıştırabiliyorum.
Kemal hocam belirttiğiniz komutu terminalden çalıştırdığımda dpkg hataları verdi. bende inen 32 bit firefox deb paketini pardus paket kurucu ile denedim yine olmadı herhalde 64 bit esr nedeniyle bu hatayı alıyorum dedim ve sudo apt autoremove firefox-esr* komutu ile mevcut firefoxu kaldırdım bu kez terminalde yine dpkg hatası aldım. pardus paket kurucu ile denediğimde yüklemeye başladı ama 150 den fazla bağımlı kütüphane indirmeye başladı en son 170 falan oldu dayanamayıp xkill ile pardus paket kurucuyu kapattım. yani tam verim alamadım belirttiğiniz komuttan sayın hocam. yine de ilgilendiğiniz için teşekkür ederim hocam.