64 Bit sistemde 32 bit uygulama çalıştırma hatası

Merhaba ben Pardus 17.3 64 bit sürümünde 64 bit uygulamaları çalıştırıyorum ama 32 bit uygulamalar çalıştıramadım. En son yaptığım işlemlerle XPCOM hatası alıyorum.

Bana 64 bit sistemde 32 bit uygulamaları (Linux uygulamaları) çalıştırma için gerekli paketleri söyleyebilir misiniz.

Aşağıdaki komutları uygulayarak deneyiniz.

sudo dpkg --add-architecture i386
sudo apt update
2 Beğeni

Söylediğiniz yapmıştım. Ama ne yaptıysam aşağıda “Couldn’t load XPCOM.” hatasını geçemedim.

Hangi programı çalıştırmak istiyorsunuz?

1 Beğeni

Elimde akıllı tahta uygulaması var oxford firmasının yazdığı içinde sadece 32 bit linux kurulumu var. onu kuruyorum ama ne yaptıysam çalıştıramadım. aynı firmaının x64 bit olanlarında sıkıntı yok.

Birde ben 20 yıllık windows sistemleri üzerine c#, Delphi, Java ile profesyonel uygulama geliştiriyorum. Büyük çapta projeler.

Linux (Ubuntu) benim için hobiydi.
İnsanları da milli işletimimiz PARDUS sistemine teşvik etmek için linux sistemlere yoğunlaşmaya başladım.

Pardus içinde uygulama geliştirmek istetiyorum özellikle ETAP versiyonu için. Etap versiyonunda bazı eklentiler kurmak için benden root parolası istiyor kurulum sırasında sormadı. sizden rica etsem info@fatihkaraca.com.tr adresine mail atabilir misiniz…?

Etap admin parolasını sadece okulunuzun resmi mail hesabından talep edebiliyorsunuz.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.