64 gb lık usb me rufus aracılığı ile pardus yükleyemiyorum

64 gb lık usb me pardus xfce 23.3 sürümünü rufus ile yükleyemiyorum rufus usb yi hazırlıyor ama usb yi tak çıkar yaptığımda kuruluma dair hiç bir şey olmuyor.

Daha fazla ayrıntı vermeniz gerekli. Aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın. Özellikle 4. adıma dikkat ederek doğru yaptığınızdan emin olun.

Yukarıdaki adımlara göre ön yüklenebilir belleği HAZIR hale getirdiyseniz aşağıda 4-10. adımları dikkatlice okuyarak uygulamaya çalışın.

2 Beğeni

Ben de rufusla ilk denemiştim, sonuç olumsuz olmuştu ve sonra forumlarda okuyunca ventoy ile tekrar önyükleme usb si hazırladım ve tek denemede olmuştu. ventoy öneririm, her açıdan daha iyidir. ventoy ile tek usb diske bir den fazla önyüklenebilir işletim sistemi isosu kaydetebiliyoruz yani usb önyüklediğimizde istediğimiz işletim sistemini seçebiliyoruz. İki de bir usb formatlamaya gerek kalmıyor.

Geçen ay bir bilgisayara win11 format için rufus ile UEFI Windows yükleme medyası kaç kere oluşturduysak yükleme medyasından formatı başlatamadık. Rufus’da disk bölümünü gpt olarak seçtik aklımıza gelen herşeyi denedik olmadı. Sonra bir de Ventoy deneyelim dedik oldu.

Pardus yükleme medyası oluşturma ve başlatma hususunda rufus ile hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar.

Pardus için rufus, Windows için Ventoy kullanıyorum şimdilik :grinning:

1 Beğeni

Ventoy ile yüksek kapasiteli usb disklere rufustaki gibi sadece bir işletim sistemi değil birden fazla işletim sistemi kurulacak şekilde önyükleme oluşturabiliyoruz ve şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı doğrusu :slight_smile: Rufus bende pardus ve bazı linuxlerde hata verebiliyor, bazen bilgisayardan bilgisayara da değişebilir ama ventoy hepsinde tam isabet çalışıyor.

ventoy ile 64 gb bir usb diske yaklaşık 10 adet işletim sistemi isosu atabiliriz, illa işletim sistemi iso su da olması gerekmez, uygun herhangi bir dosya da ekleyebiliriz, çok kullanışlı yani… usb diskten tamamen yararlanmamızı sağlıyor. rufusda 64 gb lık bir diske sadece bir adet işletim sistemi kurmamız biraz anlamsız oluyor. usb diskin çoğu boş kalıyor.

1 Beğeni

Ben 2gb lık küçük bir USB belleği mı rufus ile sadece Pardus 'a ayırdım. O belleği Pardus 'a özel rezerve ettim. :grin:

32gb lık diğer belleğimi Ventoy ile içine ön yüklenebilir ne bulursam atıyorum. :sweat_smile:

2 Beğeni

Bende ventoy kullandım. İçinde birkaç farklı linux ISO var. İşe yarıyor.

1 Beğeni

windows 11 yüklerken kurulum ile ilgili özel ayarlar yapmak istiyorsanız rufus kullanın herhangi bir özel ayarınız yoksa kesinlikle ventoy kullanın ventoy stabil çalışan, sık sık güncelleme alan, usb belleğinize zarar vermeyecek güzel bir yazılım tavsiye ederim.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.