Yüce Rabbimiz Araf Suresi 180. Ayette “En güzel isimler Allah’ındır. O’na o güzel isimleriyle dua edin.” buyurmaktadır.
2026 Ramazan Ayı hediyesi olarak Pardus için 99 Esmaül Hüsna Zikirmatik uygulamamız hayırlara vesile olsun.
Zikir çekilen yerde bir de bir ya da iki kelimelik de olsa arapça kelimenin Türkçe manası da gösterilse kullanıcının bilinçli kullanması açısından daha verimli olur. Böylece bu paketi kullanarak zikir çeken birisi daha bilinçli düşünerek zikrine devam eder.
Bir de ön bilgi olarak zikir kelimesinin kökeni ve dilimize nasıl geçtiği ya da İslami kültürde nasıl anlaşıldığı ile bir tanıtım sekmesi de dahil edilse güzel olur.
Örneğin, camide ya da TV gibi yayınlarda, insanlar arasında konuşmalardan bahsederken “onun adını zikretti” gibi eski dilden kalma cümleler diyorlar. Aslında burada “onun adını söyledi” demek istiyorlar. Bu mantıkla, zikretmek kelimesinin manası da söylemek olmalıdır.
Yukarıdaki gibi kısa bir tanıtım yazısı eklenebilir.
Uygulama ana ekraninda manaları olduğu için Zikirmatik ekranına mana eklemeyi düşünmedim. Amacım ilk etapta 99 Esmaül Hüsna uygulama yapmaktı. Sonradan ilham geldi Zikirmatik de olsun daha fonksiyonel olur diye düşündüm.
Vakit buldukça Pardus için İslami uygulamalar yapıyorum. Hem kendimi gelistiriyorum hemde “Hayra vesile olan, O hayrı yapan gibidir.” Hadisi ışığında bir kullanıcı bile kullanıp Allah razı olsun bunu yapandan demesi benim için kâfidir.