Acer laptopa Pardus Kurmak

Kıymetli hocalarım, iki gündür uğraşıyorum ama hala başaramadım. Konuyu anlatayım, benim windows 8 kurulu bir Acer laptopum var ve buna pardus 23.4 xfce kurmak istiyorum. İndirdim yazılımı. İndirdiğim bilgisayar da eski, windows 7 ultimate, ama diğeri kadar yavaş değil. Her neyse windows 7 ile rufusun son versiyonu dediği programı indirdim. Forumdaki anlatılan basamaklardaki gibi rufus ile usbye yazılımı kurdum. Ama acer bilgisayara takıp boot sistemine girdiğim halde usb yi tanımıyor. Ventoyla da denedim ama olmadı. Usb bir türlü çıkmıyor. Doğrusu acemiyim. Adımlara baka baka yaptım ama başaramadım. Ne yapmam lazım?

1 Beğeni

dd modundamı kurdunuz…

Hocam internetten Acer dizüstü bilgisayarların F2 ile BIOS moduna girildiğini öğrendim (bilgi çoğunluğuna göre).

F2: açılışta BIOS’a giriyormuş.
F12: boot menü’yü açıyormuş.

Sisteminizin flaş belleği görebilmesi için ilk açılırken, yani power tuşuna bastıktan sonra F2’ye basmanız gerekiyor. Bu, BIOS dediğimiz ilkel bir ekranı açıyor. Bu ekranda “boot” ile ilgili bir seçenek arayın. Orada flaş belleği aktif etmeyi ve/veya en üste almayı deneyin. İşiniz bitince F10 ve sonra ENTER yapın.

Bunu yaptıktan sonra yine olmazsa sistemi yeniden başlatın. Parmağınızla sürekli F12 tuşuna hızlı şekilde basıp çekerek bekleyin. Bu sizi bir disk sıralaması ekranına atacaktır. Flaş bellek orada görünüyorsa klavyeden ok tuşlarıyla flaşa gelip ENTER yapın.

Eğer yine olmazsa, aradan çekiliyorum.

1 Beğeni

Allah razı olsun hocam kurabildim, yardımlarınız için teşekkür ediyorum

Dd odunda kurdum önce İSOydu çok şükür kırabildim

1 Beğeni