Açık kaynak yazılıma geçme düşüncesi varken MEBde niye kurum maillerinde OUTLOOK ısrarı var

MeBde yazın okul mailleri olarak OUTLOOKa geçme olayı söz konusuydu. Tüm yurtta Pardus a geçme ve açık kaynak yazılım kullanma düşüncesi varken, niçin Microsoft un OUTLOOKuna entegre mail kullanımı düşüncesi var anlayamadım. Yerli milli kurum mail kullanımı için alternatifler yok mu acaba?

3 Beğeni

Selamün Aleyküm
Bazı sözleri içimde tutmak istiyorum. :triumph:
Son derece katılıyorum. Bazı kurumlardaki çalışanlarda anlamsız bir Microsoft sevdası var.
Kimi yerlerde “güvenlik” gereği Outlook dışında kullanıma da kapatıyorlar.
Biraz araştırsalar Stalwart’ı görürlerdi.

Neyse, fazla konuşmak istemiyorum. Doluyum…!

4 Beğeni

Bt lerin işgüzarlığı. Ne gerek var şimdi. Başlarına iş çıkar.

Her BT için söylemiyorum.

Önceki işyerimde bir BT kadrosu vardı. Bir arıza bildirdiğimiz zaman söve söve gelirlerdi. Birgün bir arıza bildirdim. Ama arıza onlar gelene kadar kendiliğinden düzeldi. Bana demediklerini bırakmadılar.

Oturacaklar, akşama kadar neskafe içip film izleyip eve gidecekler ve bugün çok çalıştık diyecekler.

Bazıları tam sopalık oluyor Mehmet bey.

Ben şimdi bunu niye anlattım bilmiyorum. Outlook ısrarı BT yüzünden mi oluyor o bile kesin değil :rofl: :rofl: :rofl:

Size bugün yaşadığım bir olayı anlatayım. Üstad bugün laptopumu adliyeye götürdüm. Pardus kullanımı artsın diye avukat arkadaşlarıma tanıttım. Bilgisayarımda gösterdim. İnanın pardus nedir ? diye soranlar oldu. İnsanlar pardus ne bilmiyor bile. Microsoft öyle zehirlemiş ki toplumu. İnsanlar Microsoft tan başka bir program kullanmaya korkuyor. Ayrıca bazı meslektaşlarım pardusu gördü mac sandı. Bu daha çok toplumu bilinçlendirmeyle alakası var herhalde. Bu arada bir iki arkadaşımı bilgisayarına pardusu kurmaya ikna ettim :slight_smile:

O arkadaşlarınız mesleki durumlarından dolayı “Windows nedir?” diye sorsanız onu da bilmezler muhtemelen, merak etmeyin. :slightly_smiling_face:

İyi bir temel bilgisayar eğitimi olmayan insanlara denk gelmişsiniz.

Birçok insan bilgisayarı satın alarak direkt kullanır, bu bir gerçek.

Bizler ise zamanında her evde bilgisayar yokken, “Bilgisayar kursuna giderek” bilgisayarı öğrendik. İlk ders, “bilgisayar nedir?” idi. Ardından “İşletim sistemi nedir?”…

Şunu düşünün: Android kursu. ← Bugünün mantığında gittiğimiz kurs tam olarak buydu. Şaka gibi ama gerçek.

O arkadaşlarınız bu eğitimlere ya hiç gitmediler, ya da “bu ders boş ya, boşver” diyerek haybeye geçtiler.

Ondan oluyor.